Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.

Kettészakad az ország, elképesztő előrejelzés érkezett

Rengeteg vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást. Jöjjenek a részletek!

Esőt kapunk a nyári meleg mellé a mai napon – a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése szerint. Mint írják: csütörtökön az erősen felhős égből többfelé (de főleg az ország északi felén) alakul ki eső, zápor, zivatar. 27 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz a melegebb.
Pénteken csökken a felhőzet, sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. 30 fok körüli maximumok várhatók.

The,Sky,And,The,Hot,Sun,With,Heat,Meter
37-38 fokot is mérhetünk a hétvégén /Fotó: SERDTHONGCHAI

Ugyanakkor szombaton kettészakad az ország, elképesztő előrejelzés érkezett! Július 15-ére citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország kétharmadára az Országos Meteorológiai Szolgálat. A magas hőmérséklet miatt a prognózis szerint a napi középhőmérséklet 25 Celsius fok felett alakul majd, ráadásul extrém erős lesz az UV-sugárzás is. Az ország keleti részében egyelőre nincs ok az ijedtségre, a jelenlegi előrejelzés szerint ugyanis ott nem lesz érvényben figyelmeztetés szombaton.

Szombaton berobban a kegyetlen kánikula, akár 37-38 Celsius fokot is mérhetünk. A leégés, napszúrás, és a kiszáradás minden veszélyére figyelni kell, ha az ember huzamosabb időt tölt a napon.

kánikula figyelmeztetés riasztás
Az ország nyugati felén veszélyesen fog tűzni a nap /Fotó:  Országos Meteorológiai Szolgálat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ figyelmeztetést adott ki a nagy melegre való tekintettel: 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, illetve a bőrünket megfelelő ruházattal, és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. A vízparton, mielőtt vízbe mennénk, hűtsük le magunkat, különösen napozást követően. Felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe! Ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízfogyasztásra. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A nagy melegben akár 70 Celsius-fok is lehet egy napon parkoló autóban, ezért gyermekeket, háziállatokat ne hagyjunk a kocsiban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek