tóth gabi
Elképesztő részleteket hoztak nyilvánoságra.
A jó idő beköszöntével a Nébih nyári szezonális ellenőrzései is beindultak, melynek sorában különösen nagy figyelmet kapnak a turisztikai szempontból nagy jelentőségű Balaton környéki vendéglátóhelyek. A Nébih a vizsgálatkor a higiéniás állapotokra, az alapanyagok nyomonkövethetőségére, valamint azok kezelésének ellenőrzésére helyezte a hangsúlyt.
A hivatal most kiadott beszámolója szerint a júliusi vizsgálatok alapján elmondható, hogy a létesítmények élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, egy kivétellel csak kisebb szabálytalanságokat találtak.
Az ellenőrzések során a legkirívóbb szabálytalanságot egy siófoki étteremben észlelték. Itt még 2019-ben lejárt fűszert, valamint több, 2021-ben, illetve 2022-ben lejárt alapanyagot is találtak az ellenőrök. A jogsértő termékek mennyisége megközelítette a 2 tonnát. A hatóság ezeket kivonta a forgalomból, valamint megtiltotta az ismételt forgalomba hozatalát és a felhasználását.
A Nébih tájékoztatása szerint az eljárások és a bírságok megállapítása jelenleg is folyamatban van.