Létrehozva: 2023.07.23.

Olvasóink segítettek Zoltánon és kutyáján, kegyetlenül megbüntették külföldön a balfék magyart

Olvasóink összefogtak a nehéz helyzetben lévő Zoltánért és kutyájáért, irgalmatlan büntetést kapott külföldön egy magyar parkolás miatt, egy év után tért haza Maya, a husky, megfulladt egy fiatal a tiszafüredi strandon, hősokkot kaphatunk a BKK járatain - ezeket a cikkeket olvasták a héten a legtöbben.

Olvasóink segítettek Zoltánon és kutyáján, Lettin. Zoltán mindene a kutyája, Letti, a 11 éves német juhászkutya. Ahogy arról korábban a Ripost már beszámolt, Zoltánt 2004-ben üzemi baleset érte továbbá izomsorvadásban szenved, így csak 4 órában tud dolgozni. Az ebből befolyó jövedelme és rokkantnyugdíja épp, hogy elég albérletük kifizetésére, élelemre azonban már nem sok pénze marad. Most olvasóink a férfi segítségére siettek és anyagilag próbálták támogatni Zoltánt és kutyáját.

Kaptam felajánlásokat, melyek remélem teljesülnek is hamarosan. Többen kerestek meg, hogy küldenének nekünk tápot, immunerősítőt, probiotikumot és ízületvédőt, de kaptam tartós élelmiszerre is ígéretet 

- mesélte a férfi, aki azt is elárulta: kapott anyagi segítséget is a Ripost olvasóitól. 

Zoltánon és kutyáján sokan segítettek  Fotó: Olvasói fotó

Szardínia, de talán Olaszország legismertebb és egyben legvédettebb strandja a Muraverához közeli Costa Rei, ami lélegzetelállító természeti szépségeiről ismert. A 12 kilométer hosszú, öblökkel szegélyezett, festői föveny kristálytiszta vízéről és finom, apró szemcsékből álló homokos partjáról ismert. Számos díjat nyert el a természetvédelmi övezet, így többek között a világ 10 legszebb strandja közé is beválasztották. Pont egy ilyen, fokozottan védett szakaszon sikerült átszáguldania egy 85 éves magyar turistának. Hiába szóltak neki, integettek, mutogattak a helyiek, szereplőnket ez nem érdekelte, és kérlelhetetlen elszántsággal gázolt tovább a fövenyen. Végül csak a tenger állította meg, ahol kiszállt a terepjáróból és fürdeni indult. A kiérkező rendőrök megvárták, míg visszatér a habokból és megszárítkozik, majd kiállították számára a büntető csekket, amin ezer euró, azaz 374 ezer forintnyi összeg szerepelt. Ezért már egy korosabb, ám jó állapotú Fiatot is vehetett volna a szigeten.

Itt büntették meg a magyart   Fotó: Youtube

Egy év után épségben került elő Maya, akit még tavaly augusztusban loptak el az encsi családtól. A kutyus gazdája már azt hitte, hogy egy életre lemondhat négylábúról, ám a házi kedvenc sikeresen előkerült. Bár a kutyát egy ismerősnek adták oda szánt húzni, hosszú hónapokon át mégse hallottak róla, így érhető volt a család szomorúsága. A dolgok azután vettek éles fordulatot, miután a horvát állatmentők a közösségi oldalon osztottak meg egy képet 4 fához kikötött ebről, akikben magyarországi mikrocsipet találtak. Maya végül hazatalált szeretett gazdáihoz.

Maya nagyon boldog volt, hogy hazakerült  Fotó: Speciális Állatmentő Egység

Vasárnap este zárási idő után történt borzalmas tragédia a tiszafüredi szabadstrandon: vízbe fulladt egy 28 éves fiatalember. Két másik barátjával volt, amikor a vízbe ugrott és azonnal elmerült. Bár azonnal a segítségére siettek, a testét csak 25-30 perccel később tudták felszínre hozni, életét pedig már nem tudták megmenteni. Tavaly június végén egy fiatal rendőr két másik társával szintén záróra után ment be a strandra, az őrmester az egyik bója körül aztán egyszer csak elmerült, a testét már csak másnap délután találták meg a búvárok a tiszafüredi szabadstrandon. 

Ezen a strandon történt a tragédia Fotó: Facebook

Beköszöntött az újabb hőhullám, Európa-szerte tombol és hazánkat sem kíméli. Aki csak teheti, vízparton igyekszik hűteni magát, azonban sokaknak muszáj dolgozni járni, vagy ügyeket intézni ebben a nagy melegben is. Budapesten fontos szerepet játszik a budapesti tömegközlekedés a városlakók életében, és kifejezetten jól tud esni, ha a nagy melegből pl. egy klimatizált járműre szállunk fel. Jól esik, de nem veszélytelen, mint ahogy az sem, mikor egy forró buszról szállunk át a lehűtött villamosra. Akár hőgutát és hősokkot is kaphatunk.

Balra a légkondi nélküli, jobbra a hűtött járat. Ha átszállunk, ez komoly megterhelést jelenthet a szervezetünknek Fotó:  Metropol

 

origo.hu

Valóra vált a férfiak álma: a világ legszexisebb sportolónője ott lesz a párizsi olimpián

origo.hu

Titokzatos ajándék jelent meg Berki Krisztián sírján

borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

magyarnemzet.hu

Real Madrid? Bayern München? Mbappé vallomása és sértett reakciója + videó

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

hirtv.hu

Mutatjuk, mi lenne a választás eredménye, ha most vasárnap szavaznánk

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

ripost.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami a tenger mélyén fogadta őket

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.delmagyar.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Ha ilyen üzenetet kapsz, nehogy bedőlj, mert átverés!

INSIDER

Így néz ki ma az érettségizés Magyarországon - galéria

INSIDER

Gulyás Gergely ezt soha nem tudta volna elképzelni Magyar Péterről

INSIDER

A Kúria is megerősítette: jogellenesen építkezett Tordai Bence