Létrehozva: 2023.06.08.
Módosítva: 2023.06.09.

Csökkenhetnek a várólisták: újabb kórházban végeznek térd- és csípőprotézis-műtétet

Megkezdte működését az ország első komplex vidéki magánegészségügyi ellátórendszere, csütörtökön ennek részeként nyílt új magánkórház, ahol többek közt térd- és csípőprotézis-műtéteket is végeznek. A Ripostnak dr. Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója nyilatkozott.

Az ország első komplex, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere kezdte meg működését Miskolcon, amely a Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt. Az új TritonLife Magánkórházban lehetőség van járóbetegek ellátására, ultrahang és egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra, vagy akár egynapos sebészetre is. A miskolci, északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket. Az itt gyógyuló betegek már nem fogják az állami ellátórendszert terhelni, így ott is csökkenhetnek a várólisták.

A miskolci épület Fotó: TritonLife-Mohai Balázs

Nem az állami rendszer rovására dolgozunk, hanem a jól működő, sok szakma tekintetében országosan is vezető vármegyei kórházat szeretnénk a kapacitásainkkal magánszolgáltató partnerként erősíteni 

– emelte ki dr. Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója, kézsebész főorvos, a Magyar Kézsebészeti Társaság tiszteletbeli elnöke, a Világ Kézsebészeti Társaságának leköszönő elnöke. 

Dr. Szabó Zsolt Fotó: TritonLife-Mohai Balázs

Ma népbetegség a nagyízületek – térd, csípő és egyre inkább a váll –kopása, sokan szorulnak kezelésre, műtétre, akár protézisre és a várólisták is itt a leghosszabbak. 

A TritonLife hálózatában a nagyízületi kopások kezelése és protézisek beültetése mellett az aktív, sportoló embereknél főleg a térdízületi sérüléseket orvosoljuk, akár egy artroszkópos műtéttel, és kézsebészettel is foglalkozunk 

– mondta dr. Szabó Zsolt. A főorvos szerint alapvetően a mozgás mennyiségén, a testsúlyon és a táplálkozáson múlik, hogy kinek és főleg mikor lesznek mozgásszervi problémái.

„Ha valaki sosem mozog és állandóan ül, az egyértelműen káros a nagyízületekre, de a túl sok mozgás, túlhajtott sport, mint például a rendszeres maratoni futás, az sem tesz jót. Annyit mozogjunk, amennyi jólesik, a kulcsszó a rendszeresség - javasolja a főorvos. - Emellett érdemes tartani az ideális testsúlyt és elegendő zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, ugyanis ez olyan az ízületeknek, mint az autó motorjának az olaj" – emelte ki az igazgató.

A főorvos azt ígéri, hogy akik hosszabb időt kénytelenek eltölteni náluk, nem fognak csalódni. Kétágyas kórtermeiket ellátták klímával, hűtőszekrénnyel és tévével is, a hozzájuk tartozó fürdőszobák pedig akadálymentesek.

A betegek ellátásán túl az oktatásban is szerepet kap az új ellátórendszer, erről dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke, és egészségügyi tagozatának elnöke beszélt a Ripostnak.

 

Az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy részt veszünk a szakorvosképzésben, ezen túlmenően pedig együttműködünk a Miskolci Egyetemmel. Reményeink szerint az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) is együttműködve bekapcsolódhatunk az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is, ami komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület. A most megnyílt miskolci kórház a szakmai gyakorlat alatt a legmodernebb körülményeket biztosítja a hallgatóknak, akik később akár az állami, akár a magánegészségügyben kamatoztathatják tudásukat, ezáltal csökkentve az egész országban tapasztalható szakemberhiányt. 

 


Közel 400 ezer beteget láttak már el

A TritonLife Csoport hazánk egyik legnagyobb, leggyorsabban fejlődő, országosan terjeszkedő, járó-, és fekvőbeteg ellátással, valamint képalkotó-, és laboratóriumi diagnosztikával foglalkozó magánegészségügyi szolgáltatója. 2022 végére már évi 9.600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392.000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife Csoport egész régiók járóbeteg és egynapos sebészeti ellátásáért felel, Budapesten a három nagy járóbetegközpont mellett átadás előtt áll a harmadik magánkórháza, valamint megkezdte a tesztüzemet központi laboratóriuma. A vidéki nagyvárosokban is terjeszkednek, országszerte már 9 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc - és 16 helyszínen elérhetők. Jelenleg 7 magánkórházban, 8 járóbeteg klinikán és 1 új radiológiai diagnosztikai központban fogadják a betegeket, saját laborhálózatuk biztosítja a hátteret. 


 


 



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Új fejezet kezdődik az orosz-ukrán háborúban

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

metropol.hu

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon