Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.

Itt a nagy strandkörkép: Ennyiért ehetünk lángost a fővárosi strandokon idén nyáron

Az árak strandonként eltérők lehetnek, de egy sajtos-tejfölös lángos mindenhol közel ugyanannyiba kerül. A választék azonban már eltérő: van, ahol a szokásos büfékínálatból válogathatunk és van, ahol egész éttermi menüsorral találkozhatunk.

Sajtos-tejfölös lángos, hamburger, hot dog és persze sör: mint minden évben, idén is ezek a strandos favoritok, az árak azonban évről évre feljebb kúsznak. Idén egy családi ebédhez már mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a strandon szeretnénk jóllakni. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjain a büfék árai között csupán párszáz forintos eltérés figyelhető meg. Stábunk a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői Strandfürdőt, valamint a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt és a Palatinus fürdőt látogatta meg, hogy szemügyre vegye az idei árakat.

Többféle lángos is kapható a Csillaghegyi Strandfürdő büféjében. Fotó: Sandor Bankuti

Kétezer forint körül mozog egy sajtos-tejfölös lángos ára

Minden strandoló nyári kedvence a lángos, mely gyorsan laktat és szinte minden finomság rápakolható. A magyar specialitás ára azonban évről évre feljebb kúszik, így egy sajtos-tejfölös ára már a kétezer forintot súrolja, néhány helyen pedig el is éri vagy meg is haladja. A Palatinuson például 2500 forintot is elkérnek ezért a finomságért, ami a Csillaghegyi strandon "csupán" 1790 forintba kerül. Természetesen azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Margitsziget kedvenc fürdőhelye nagyon népszerű a turisták körében, így az árak ezt is tükrözik. 

Csillaghegyen egyébként egy Gyros tál 3990 forint, míg egy hamburger 2790, egy amerikai hot-dog pedig 1.190 forint, de közel 3000 forintért már komplett grillhúsokat is fogyaszthatunk, körítve egy kis hasábburgonyával, 990 forintért. Itt találtunk fagylaltot is - másutt inkább csak jégkrém volt -, egy gombóc fagyit 590 forintért mértek. A palacsinta darabja pedig 490-590 forint között volt, ízesítéstől függően.

Pünkösdfürdőn egy jókora hamburgert kaphatunk már kétezer forint alatt Fotó: Bánkúti Sándor

Nem olcsóbb a lángos a Pünkösdfürdői Strandfürdőn sem, ahol 1800 forintért kaphatunk sajtos-tejfölöst, a hamburger azonban majdnem ezer forinttal kedvezőbb árú itt, mint Csillaghegyen. Itt ugyanis 1950 forintért juthatunk az amerikai finomsághoz, ami kimondottan gusztusos is. A négy fürdő közül a Paskál tűnt az egyik legdrágábbnak, ami már versenyzik a Palatinuson látott árakkal, de a választék is itt volt a legnagyobb. Itt hamburgert 3000 forint körül tudunk vásárolni, a Gyros tál azonban olcsóbb, mint Óbudán. 

A Palatinus fürdőn több büfé és étterem közül is választhatnak a strandolók, tekintettel arra, hogy ki mit enne és mennyiért. A legtöbb fürdőben ez egyébként adott: a strandolók kiválaszthatják, hogy büfében vagy inkább étteremben ennének. Palacsintát itt 480 forintért találtunk.

A sörök ára is eltérő lehet strandonként Fotó: Bánkúti Sándor

Idén sem lettek olcsóbbak a hűsítők

Ahogy az lenni szokott, hiába van egész nap vízben, az ember mindig megszomjazik a strandon és mi mással öblítene le egy jó lángost, mint jéghideg csapolt sörrel! Ezt a Csillaghegyi Strandfürdőben 1190 forintért teheti meg, már ha korsóval kér, Pünkösdfürdőn pedig be kell érnie a dobozos sörrel, ami árban jóval kedvezőbb: 700 forint. A Paskál fürdőben már 1300 forintot kell fizetni fél liter sörért, de hasonló az ára a Palatinuson is. Itt azonban dobozost már kevésbé éri meg venni, hiszen annak ára alig különbözik a csapoltétól.  A Paskál fürdő egyik strandolója mindenhol hasonló árakat tapasztal.

Én tegnap voltam Hajdúszoboszlón és ott is kétezer forint körül van a lángos. Hát nem olcsó, pláne, ha még kérünk rá füstölt sajtot vagy plusz feltétet... de mindenhol ennyibe kerül. Nem életem legjobb lángosa az itteni, de megteszi, ha éhes az ember

– nyilatkozott a Ripostnak, kezében fogva egy sajtos-tejfölös lángost. Összességében mi is ezt tapasztaltuk: az árak nagyjából hasonlóak. Ahol valami olcsóbb, ott más drágább, így az ember sokkal olcsóbban sehol nem úszhatja meg a strandmenüt, ha a fővárosban akar lubickolni.  

Böngéssz a galériánkban!

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Hivatalos: vérrögöt okozhat a Covid egyik korábbi oltóanyaga

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe