Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
4 hónapja

Magzatként agyvérzést kapott, majd 24 hetesen jött a világra Mici, aki rácáfol minden orvosi jóslatra

Ditti és Zoli boldogan várták kislányuk, Mici érkezését, amikor egy baktérium életveszélybe sodorta az édesanya és a baba életét. Mici még magzatként kapott súlyos agyvérzést, majd extrém koraszülöttként jött a világra, fejlődését pedig a közösségi médiában mutatja be édesanyja, hogy ezzel adjon erőt más szülőknek.

Hat és fél éve, a várandóság 24. hetében életveszélybe került Ditti és kisbabája, Mici, aki még magzat korában agyvérzést szenvedett édesanyja pocakjában. Egy életmentő császármetszés segítségével sikerült megmenteni az életüket, kislánya azonban extrém koraszülöttként jött a világra. A koraszülött osztályon a szülőknek azt mondták az orvosok, hogy mivel Mici agyvérzést kapott, valószínűleg egy súlyosan sérült gyermek lesz, aki majd nem fog tudni járni és beszélni. A kislány azonban erre bőven rácáfolt: születése óta folyamatosan fejlődik, melyről édesanyja, Ditti számol be Instagramon, Facebook-on, TikTok-on és Podcast csatornáján.

Mici rácáfolt az orvosok félelmeire, miszerint nem fog tudni járni. Nem csak, hogy jár, de lépcsőzik is. Fotó: Beküldött fotó

„A születése után nagyon el voltunk keseredve"

A kislány végül három és fél hónapig volt a koraszülött osztályon, és végül akkor hozhatták haza a kórházból, amikorra Ditti eredetileg ki volt írva a szüléssel. 

A születése után nagyon el voltunk keseredve, de aztán ahogy fejlődött Mici, úgy kezdtünk mi is megnyugodni és egyre jobban hinni Benne! Az én lelkem folyamatosan hullámzik, hol könnyebb, hol nehezebb. Zolim meg a legjobb Társ, mindig segít, hogy ne veszítsem el a hitem, ne adjam fel! Ő a mi támaszunk, kősziklánk Micivel

– mesélt az édesanya a Metropolnak a kezdeti nehézségekről.

Mici most 6 és fél éves csupaszív, csupamosoly kislány, aki nagyon tud szeretni és akit nagyon lehet szeretni! Szereti, ha rá figyelnek, vele foglalkoznak. Nagyon szeret labdázni, szaladgálni, ugrálni ( egyelőre térden) a trambulinban. Szereti az állatokat. Lovagolni is örömmel megy mindig

– mesélt Ditti a kislányáról, aki egy igazi csoda, hogy ilyen ügyesen fejlődik, hiszen ahhoz képest, hogy azt jósolnák, járni sem fog tudni, mára ügyesen lépcsőzik egyedül. 

Micinek már a kezdetektől fogva fejlesztésre volt szüksége ahhoz, hogy elsajátítson olyan nagymozgásokat, melyek a normál fejlődésű babáknál természetesen alakulnak ki, mint például a forgás, vagy a járás. Bár Mici már két éve óvodába jár, továbbra is folyamatos fejlesztéseket igényel az ovin kívül is, amiket nagyon szeret. Ettől függetlenül a kortársaihoz képest picit darabosabb a járása, nehezebben érthető a beszéde, a finommotorikus tevékenységeket pedig nem szereti, mert nehézséget okoznak neki, de nem tud még biciklizni sem. 

„Megtanultunk az apró, pici dolgoknak is örülni"

Ditti és Zoli kitartóan szembenéznek minden kihívással, ami szembe jön velük és igyekeznek más szülőknek is erőt adni.

Mici nagy tanító! Teljesen máshogy látunk általa sok mindent az életben. Megtanultunk apró, pici dolgoknak örülni! Folyamatosan türelemre tanít minket

– mesélte Ditti, aki szeretné ezt az életigenlést, kitartást és motiváltságot átadni azoknak a szülőknek, akik hasonló helyzetben vannak, mint ők. Éppen ezért indította el két éve Instagram oldalát, azóta pedig már Podcast csatornát is indított.

A közösségi médián keresztül mutatja meg milyen az élet Micivel

Ditti szeretné, ha több figyelmet és főleg megbecsülést kapnának azok a családok, akik eltérő fejlődésű gyermekeket nevelnek. 

Amikor egy ilyen trauma ér egy házaspárt, fontos, hogy tudjon mibe kapaszkodni, ami átsegíti őket a kezdeti nehézségeken. Kb. fél éve jött a gondolat, hogy a közösségi oldalak mellett jó lenne megmutatni, hogy milyen csodák ezek az édesanyák, akikkel naponta találkozom Mici ovijában. Így jött az ötlet a Csoda Anyák podcasthez

Ezek a családok nagyon sokat küzdenek, harcolnak a gyermekeikért sokszor erőn felül mind anyagilag, mind pszichésen egyaránt. Ők is ugyanolyan emberek, mint bárki. Anno ők is úgy vágtak neki a gyermekáldásnak, mint minden házaspár, hogy 9 hónap boldog várandósság után egy egészséges kisbabának adnak életet, aki majd szépen fejlődik, ahogyan azt kell Neki. De ez nem így történt, ennek ellenére szívük összes szeretetével segítik gyermekeiket át a nehézségeken. Sokat tanulok tőlük! – zárta gondolatait az édesanya, akitől szintén sokan tanulhatnak követői. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Különleges dolog derült ki Ördög Nóra lányáról

origo.hu

Sokkoló dolgot árult el magáról a TV2 sztárja 18+

borsonline.hu

Kitűnően teljesít a bentlakásos iskolában a halva született Dorci

magyarnemzet.hu

„Micsoda harcos!” – Szoboszlai volt a Liverpool legjobbja a helyi lap szerint

metropol.hu

Katalin hercegné sírva vette tudomásul Vilmos döntését

mandiner.hu

A nyugatifény.hu éppen most buzizta le a magyar és szlovák miniszterelnököt

origo.hu

Keresztelő közben szakadt le egy templom teteje, rengeteg a halott - képek

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

József nádor ükunokája: "Dolgozunk Mindszenty boldoggá avatásáért"

INSIDER

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

INSIDER

A baloldal ellenezte a Városliget újjáéledését, ma milliók látogatják és zöldebb, mint valaha - videó

INSIDER

9 dolog, amit tudni lehet az új CSOK Pluszról

INSIDER

Röhögjünk együtt a legkreténebb baloldali politikusokon - videó!

INSIDER

Kellemes meleggel, napsütéssel folytatódik az október

INSIDER

Interjút adott a százhalombattai rémként elhíresült gyilkos

INSIDER

Dráma Békéscsabán: súlyosan megégett egy kislány, ilyen állapotban van most