Létrehozva: 2023.05.27.

„Mindent megteszünk érte" – Segítene az önkormányzat a komáromi parkolóban sátrazó Magdi néninek

Magdi néni egy hónapja él a komáromi TESCO parkolójában, egy sátorban. A 84 éves hölgynek fiatalok és járókelők segítenek, ugyanis nincsenek iratai, se lakhatása. Megkérdeztük a komáromi önkormányzatot, hogy ők segítenek-e a nénin.

Ahogy arról korábban a Ripost is beszámolt, fiatalok segítenek annak a 84 éves néninek, aki hetek óta a komáromi Tesco parkolójában él, egy sátorban. Mint kiderült, a néninek korábban már az Önkormányzat is segített, sőt lakhatást is felajánlottak neki, amivel Magdi néni nem élt, mivel önálló lakást szeretne. A hölgy egyébként szlovák állampolgár, de iratait elhagyta, és azt állítja, semmilyen körülmények között nem akar visszaköltözni Szlovákiába. 

Magdi néniről már a városvezetés és a TESCO vezetője is tud és próbálnak segíteni neki Fotó: Facebook / Kovács Veronika

Inkább a sátorban marad, mint hogy szociális otthonban vagy Szlovákiában lakjon

Megkeresésünkre Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző mondta el, hogy már tavaly is járt Komáromban a néni, akivel az önkormányzat fel is vette a kapcsolatot és ősszel szállást is találtak neki.

Ősszel elhelyeztük őt Almásfüzitőn egy munkásszállón. A telet ott töltötte a hölgy, a jó idő visszatértével azonban ő is visszajött Komáromba. Mi ekkor felkínáltunk számára elhelyezést a szociális otthonban, de ő ezzel nem szeretett volna élni. Ekkor megkerestük a Tatabányai utcai segítőket is, de arról sem akart hallani a néni

– mesélt az eset részleteiről a jegyző, aki hozzátette: az önkormányzat minden segítséget felkínált a néninek, ami a rendelkezésükre áll.

Mi csak intézményben tudnánk őt elhelyezni, ám ezt a néni nem szeretné, amit persze megértünk, más lehetőség azonban jelenleg nincs, ugyanis az önkormányzati bérlakásokat csak magyar állampolgár tudja igénybe venni és azokban sincs hely jelenleg

– részletezte a jegyző. Mivel Magdi néni szlovák állampolgár és önálló lakásban szeretne élni, ahol nem zavarja őt senki, ezért az önkormányzat nem tud számára megoldást találni jelenleg.

A néni inkább sátrazik a parkolóban, minthogy szállón lakjon. Fotó: Facebook / Nagy Ernő

Összefogott a város a néniért: már a Szlovák Nagykövetségnek is írtak

A nénivel az önkormányzaton kívül a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény is napi rendszerességgel tartja a kapcsolatot, próbálnak segíteni a hölgynek. Az önkormányzattal továbbá felvette a kapcsolatot a Tesco Komárom Hipermarket vezetője is, hiszen a néni jelenleg az áruház magánterületén, a parkolóban él, de a városi közterületfelügyelők is folyamatosan figyelnek a nénire. A városvezetés pedig már felvette a hivatásos szervekkel is a kapcsolatot.

Mindenki mindent megtesz érte, de sajnos csak ennyi lehetősége van az önkormányzatnak. Felkerestük a rendőrséget is, akiket összekötöttünk az áruház vezetőjével, a családsegítő szolgálat pedig a héten írt levelet a Szlovák Nagykövetségnek, hátha tudnak segíteni

– mondta el a jegyző. Magdi néni számára azonban nem a lakhatás az egyetlen gond: iratait is elhagyta, így szlovák személyi igazolványt kellett csinálni neki, valamint elintézik a társadalombiztosítását is. Mindebben Nagy Ernő és Kovács Krisztina van a segítségére, akik már megtalálták a néni orvosát is, akihez valamikor Komáromban járt. 

„Most azon vagyunk, hogy a biztosítását elintézzük, majd jövő héten elvisszük az orvosához, akinél egyébként már 10 éve nem járt. Egy komplex kivizsgálásra volna szükség. Továbbá megtaláltuk a bankszámláját is, amin rajta van a nyugdíja, melyet február óta nem tudott felvenni, de ha az iratai rendben lesznek, már ez is sikerülni fog" tájékoztatta a Borsot az új fejleményekről Ernő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Saját gyerekét ütötte-verte a csodaedző - óriási a botrány

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

mandiner.hu

Mi történt? Ursula von der Leyen kétperces videóban áradozik a magyarokról!

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

mindmegette.hu

Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal