Létrehozva: 2023.05.14.

Egy embernek akart segíteni, de beindult az "üzlet" a budapesti hősnél

Márpedig léteznek igazi hősök és ezek közül az egyik a fővárosunkban él, talán nem véletlen, hogy biztonsági őrként dolgozik.

Minden egy Facebook-posztból indult, ahol Ricsi segítséget kért másoktól, hogy ha kicsit is, de kényelmesebbé tegye egy hajléktalan életét. Nem árult zsákbamacskát a férfi, részletesen leírta, hogy az általa kiválasztott fedél nélküli személynek mindkét lába amputálva van és jelenleg van kerekesszéke, de az már az utolsókat rúgja. Innentől már meseszerűen indultak be az események, mert alig néhány nap alatt többen is jelentkeztek és felajánlottak különféle kerekesszékeket.

Meglepetés lesz új kerekesszéket a hajléktalan férfinak  Fotó: Pexels

Az álomszerű sztori az Újpalotai csevegőben íródott, ide posztolt Hurubán Richárd arról, hogy egy hajléktalanon kíván segíteni. 

"Az Akácfa utcában látom folyton. Ez az ember csakis kerekesszékkel tud közlekedni, viszont a mostani széke nagyon rossz állapotban van, már a háttámlája sincs meg. Nekem nincs arra pénzem, hogy vehessek neki egy újat, ezért gondoltam megpróbálom, hátha valahol lapul egy használaton kívüli kerekesszék" – indította történetét a fiatal férfi, aki mindössze két napja írta a bejegyzést és óriási örömmel tudatta a Metropollal, hogy azóta már 4 felajánlás is érkezett. 

Igazából az a legfontosabb, hogy attól, mert valaki hajléktalan, nekem nincs tisztem megítélni, vagy felülbírálni őt, hiszen nem tudom, mi történt vele, miért került utcára. Én erre úgy gondolok, hogy ki tudja, lehet, hogy holnap már én is ott leszek mellette. Sosem tudhatja az ember, hogy mi vár rá

 – foglalta össze a segítőkész fiatalember.

Akkor boldog Ricsi, ha másokon segíthet  Fotó: Metropol

Ricsi elmondta, hogy pontosan bele tudja élni magát a nehéz helyzetben élők sorsába, hiszen maga is ilyen körülmények között nőtt fel állami gondozottként. Nézete szerint ez az, ami sosem fogja vele elfelejtetni, hogy honnan jött és ezért is fog mindenkinek segíteni.

"Szerintem ez a szépsége az egésznek, hogy egy embertársunkon próbálunk segíteni. Van egy nagyon jó kis mondása egyik ismerősömnek, amit most már kezdek felfogni, hogy tényleg igaz: szociális helyzetűként vagyok szociálisan érzékeny. Hiszen én magam is rászoruló vagyok és közben mégis segítek, ahol és akinek csak tudok, amióta világ a világ" – árulta el, majd a történet legérdekesebb részét is felfedte

Sosem beszéltem még vele. Egyszerűen csak láttam, hogy segítségre szorul, ezért próbáltam megoldást találni. Az egyik kollégám fog segíteni elvinni neki autóval a kerekesszéket és én úgy képzeltem el, hogy csak odasétálok és megkérdezem, hogy mit szólna, ha lecserélnénk a járgányát? Ebben az a szép, hogy az ember meglepődik és talán jobban is fog örülni neki

– fedte fel a meglepetésének tervét Ricsit, akit azóta is folyamatosan keresik az emberek, akik szívesen elajándékoznák az általuk már nem használt kerekesszéküket, valamint rászorulók is jelentkeztek nála.

"Van, ahol egy kisgyereknek kellene a szék... De olyan történetet is kaptam már, ahol egy rokkantnyugdíjas anyukának lenne ez hatalmas segítség. Úgyhogy bár csak egy emberen akartam segíteni, úgy néz ki. ez egy hosszabb projekt lesz" – mondta és hozzátette, hogy nem fogad el anyagi támogatást, csupán tárgyi adományokat. Arról is beszélt a fiú, hogy hihetetlen számára a sok felajánlott segítség és főleg az, hogy ez pár nap alatt ment végbe az életében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

ripost.hu

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

magyarnemzet.hu

Kemény üzenetet küldött a kormány, álhírre figyelmeztetett a jegybank

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el