Létrehozva: 2023.04.11.
Módosítva: 2023.04.11.

Reptéri káosz Budapesten: furcsán oldódott meg az elrontott húsvéti nyaralás

Úgy tudjuk, sokadik kísérletre végül hazajutottak az Egyiptomban rekedt magyar utasok, és csaknem két nap veszteséggel, de kijutott Egyiptomba az új csoport is.

Kétnapos "küzdelem" után megoldódni látszik a furcsa és kaotikus húsvéti történet, amelyről hétfőn írtunk. Mint a Ripost megtudta, csaknem 200 magyar utas - köztük 40 gyerek - húsvéti nyaralása vált rémálommá, miután két napon át nem tudták, kijutnak-e végül Egyiptomba vagy nem. 

A pihenni szándékozók egymillió forint értékű utazása vált rémálommá: Hurghadába mentek volna húsvétvasárnap. Reggel nem indult a gépük, aztán második "próbálkozásra" este 20:25-öt jeleztek nekik, de még este 11-kor is az volt kiírva, hogy a kapu kiírására várnak... Aztán végül, információink szerint, húsvéthétfőn este éjfél körül szálltak le.

Ez volt a sikertelen második kísérletük a felszállásra. A cél: Hurghada... Végül egy nappal később szálltak fel Fotó: az egyik utas

Az egyik utas, Tünde mesélte el lapunknak a részleteket. Ő és párja Hurghadába készültek egy egyhetes all-inclusive útra. Közvetítőn keresztül foglalták le az ETI Magyarország utazási iroda egyik útját. Útlemondási és utasbiztosítást is kértek, sőt 3 nappal az indulás előtt az utazási irodával is egyeztettek, hogy minden rendben van-e. De húsvétvasárnap reggel kellemetlen meglepetés érte őket a reptéren: kiderült, hogy a FlyEgypt-járatuk gépe három napja nem lépett be az országba, és nekik nem szóltak, hogy reggel nem is indul... Kiderült, hogy mintegy 180 utastársukkal együtt egy esti gép utaslistáján szerepelnek. Sokan át akartak foglalni, de nem engedték őket. Hogy ne bukják el a pénzüket, estére újra kimentek a reptérre, feladták a csomagokat, átvilágították őket - aztán az a gép se indult el... 

Csaknem két napot töltöttek a reptéren a nyaralásukra készülő utasok - köztük 40 gyerek...

Áttették őket egy hétfői gépre, azzal a "burkolt fenyegetéssel", hogyha nem mennek ki a reptérre, valószínűleg nem kapják vissza a pénzüket. Végül, információink szerint, húsvéthétfőnek az estéjén felszálltak, és éjfél körül szálltak le Hurghadán - vagyis ráment az egész húsvétvasárnpajuk és húsvéthétfőjük az útra. De nem csak a kiutazni készülők járták meg: úgy tudják, a "visszagéppel" Hurghadából Magyarországra készülőket is háromszor utaztatták oda-vissza a reptérre, és nekik is ráment két napjuk, mire hazajutottak.

Akik végül kijutottak Egyiptomba, most megpróbálnak pihenni - de, információink szerint, sokan azon izgulnak, hazajutnak-e rendesen... A csoportból többen is a jogi utat fontolgatják, a kérdés, hogy milyen kártérítést kaphatnak a félig tönkretett nyaralásukért és az elbukott napjaik után.

A Ripost megkeresett minden érintettet, de mindenki hárít. A repülőtér kiemelte, hogy ők segíteni nem tudnak, keressük az irodát és a légitársaságot. Az utat szervező ETI Magyarország nem kívánt reagálni, az utazási közvetítő pedig válaszolt, de hangsúlyozta, hogy ők nem szervezői a megjelölt járatnak, csak utazásközvetítőként értékesítenek utazásokat a megjelölt járatra... A FlyEgypt légitársaság pedig egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Építészetileg is különleges a sziklahasadékba épített kápolna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Ezek a legjobb húsvéti családi programok

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni