Létrehozva: 2023.04.10.
Módosítva: 2023.04.10.

Káosz a budapesti reptéren: rémálommá vált a húsvéti utazás, sok magyar utas külföldön rekedt

Egymillió forint értékű utazásuk vált rémálommá: sok magyar utas most sem tudja, mire számíthat a következő órákban.

Húsvéti nyaralásra indult közel kétszáz fő, de nem jutottak el az úticéljukhoz: másodszorra sem szállt fel a gépük húsvétvasárnap, a harmadik ígéret húsvéthétfő estéje... most várnak. Mindenki egymásra mutogat, ha nem mennek ki a reptérre, a pénzüket is bukhatják. 

Hurghadába mentek volna húsvét vasárnap. Reggel nem indult a gépük, aztán második "próbálkozásra" este 20:25-öt jeleztek nekik, de még este 11-kor is az volt kiírva, hogy a kapu kiírására várnak... A gép azóta sem indult el. Fotó: Az egyik utas

Rémálom lett a húsvéti nyaralásból

Már harmadszor mennek ki húsvéthétfő estéjén azok az utasok a reptérre, akik elméletileg vasárnap reggel szálltak volna fel a FlyEgypt Hurghadába tartó járatával. Teljes a felháborodás a rémálommá vált húsvéti nyaralás körül.

Az egyik utas, Tünde mesélte el nekünk a részleteket.

Tünde és párja 2-3 héttel ezelőtt döntöttek a hurghadai egyhetes all-inclusive út mellett, amelyre az Invia utazásközvetítőn keresztül foglaltak. A közvetítő az ETI Magyarország utazási iroda egyik útját ajánlotta fel, ami nagyon megtetszett nekik. 

Útlemondási és utasbiztosítást is kértünk

– mesélte Tünde, aki azt is hozzátette, hogy nagyon fontos volt nekik ez az út, így három nappal az indulás előtt még az utazási irodával is egyeztetett, hogy minden rendben van-e az úttal, amire pozitív visszajelzést kapott.

Azonban amikor megérkeztek a repülőtérre vasárnap reggel, kiderült, hogy az általuk keresett járat április 6. óta nem lépett be az országba, és "elfelejtették" értesíteni őket, hogy reggel nem száll fel a repülőjük, azonban egy esti gép utaslistáján szerepelnek, körülbelül 180 másik utassal. Ekkor már jelezték a reptéren, hogy előreláthatólag az este 8-ra tervezett gép is késni fog...

 

Közel kétszáz cserbenhagyott utas

Vasárnap délután 5-kor második próbálkozásra érkezett meg Tünde és párja a reptérre, ahol eleinte úgy tűnt, most minden rendben lesz. A csomagjaikat feladták, az átvilágításon átestek, majd körülbelül 180-an, köztük negyven gyermekkel várták a repülőt - ami végül nem érkezett meg. Este fél 10-kor elkezdtek nekik ételjegyeket osztogatni, amiből pont egy szendvicset és egy vizet tudtak vásárolni, majd éjfélkor közölték, hogy nem fog megérkezni értük a gép.

Az egyik ember annyira rosszul lett, hogy elájult

– tette hozzá Tünde, aki érthetően felháborodott.

Ekkor kaptak taxivouchert, amivel a budapestiek hazajuthattak és elkezdték kilogisztikázni a vidékiek elszállásolását, hiszen elméletileg a mai napon még fel fog szállni velük a repülőjük. Tünde azonban azt is hozzátette, hogy a csomagok egy része sérülten érkezett meg.

 

Kint ragadtak a magyar nyaralók: "Ha lesz gép... nem tudjuk, mikor jönnek haza..."

A leginkább megdöbbentő pillanatok azonban csak most következtek. Mint kiderült, az előző ott nyaraló csapat sem tudott hazajönni, őket is már háromszor vitték ki a reptérre és vissza. Azonban a még Magyarországon tartózkodó utasok sem járnak jobban, Tünde kérdésére, hogy ha ki is utaznak, akkor mikor tudnak hazajönni, megdöbbentő választ kapott:

Nem tudják megmondani.

Azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ha nem jelennek meg a reptéren, és mégis felszáll a repülő, akkor a befizetett összeget elbukják. Többen jelezték, hogy perre fognak menni az ügyben. Azt érzik, hogy valamit nem mondanak el az üggyel kapcsolatban.

 

Elzárkóznak a módosítástól, senki nem válaszol a kérdésekre

Tünde azt kérte, hogy ebben az esetben engedjék meg neki, hogy átfoglaljon egy másik hónap másik útjára, de ettől jelenleg még teljesen elzárkóztak, várják a különböző közreműködők hivatalos állásfoglalásit. Jelenleg próbálják megtudni az utasok, hogy pontosan mi történhetett. 

Megkerestük az utazási irodát, a légitársaságot és a Budapest Nemzetközi Repülőteret - ám érdemi választ senkitől sem kaptunk.

A repülőtér válaszában kiemelte, hogy sajnos ők segíteni nem tudnak, ez ügyben keressük az irodát és a légitársaságot. 

Az utat szervező ETI Magyarország utazási iroda cikkünk megjelenéséig nem reagált a megkeresésünkre. Az utazási közvetítő válaszolt, de hangsúlyozta, hogy ők nem szervezői a megjelölt járatnak, csak utazásközvetítőként értékesítenek utazásokat a megjelölt járatra.

Tehát a helyzet: senki nem tud semmit vagy nem elérhető, magyar utasok kinn rekedtek, egy másik csoport magyar utas pedig húsvéthétfőn este már harmadszor megy ki a reptérre, de nem tudják, mi vár rájuk...



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Alföldi Róbert Istenként látni vélte, amint Magyar Péter férfi napszemüvegben focizott

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Óriási zuhanás egy évtized alatt: ezek az országok lettek a legboldogtalanabbak!

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Fontos figyelmeztetés: így soha ne töltsd a telefonodat

INSIDER

Orbán Viktor üzent: „Budapesten változás kell!”

INSIDER

Vitályos Eszter: sorsdöntő választás lesz június 9-én Magyarországon

INSIDER

Váratlan bejelentés érkezett az üzemanyagárakról - Videó