Létrehozva: 2023.03.07.

Miért van most ennyi rejtélyes eltűnés? Összeszedtük az elmúlt hónapok eseteit

Többekért a fél ország aggódott, de olyan édesanya is van, akinek hollétéről már 7 hónapja nem tudni semmit. Összeállítottuk az elmúlt hónapok legrejtélyesebb eltűnéseit.

Kevés annál idegőrlőbb állapot lehet, mint amikor az embernek eltűnik egy szerette. Egyik pillanatról a másikra, nyom nélkül... Rendkívül kifejező az is, hogy ilyenkor sokszor a „nem ad magáról életjelet” fordulatot használjuk, ami rávilágít a fő problémára: fogalmunk sincs, hogy mi van az eltűnttel, életben van-e még, esetleg baja esett, netán segítségre szorul...

Az internetnek és a közösségi oldalaknak köszönhetően egy eltűntet rengetegen keresnek, akár személyesen, egy kutatócsapatot segítve, akár internetes megosztásokkal: néha a fél ország megmozdul, sokan elméleteket gyártanak, mások biztató szavakat írnak a családtagoknak, és persze reménykednek, hogy a keresés végül sikerrel jár. Most éppen egy Szentendréről eltűnt, 43 éves férfit keresnek lázasan, aki már nyolc napja nem ad életjelet magáról. Összegyűjtöttük az elmúlt év legfelkavaróbb, legnagyobb visszhangot kiváltó eltűnéseit.

A szentendrei Kincses Gábor már nyolc napja eltűnt. Fotó: police.hu

Egy napon tűnt el egy inárcsi anya és egy budapesti apa

2022. augusztusában egy napon tűnt el egy inárcsi édesanya és egy budapesti édesapa. Bozsik Mária eltűnéséről talán már mindenki hallott, a nőnek augusztus elsejének reggelén veszett nyoma. Az eltűnés időpontját 10 percre (5 óra 20 perc és 5 óra 30 perc között) szűkítette a rendőrség, aznap reggeli mozgását gyakorlatilag percről percre, méterről méterre igyekeztek meghatározni. Mindenkit felkutattak, aki láthatta, beszélhetett vele, bármit is tudhat róla

Bozsik Máriáról augusztus elseje óta semmi hír. 

Mária ennek ellenére azóta sem került elő. Az eltűnés után nem sokkal derült ki, hogy a nő volt férje, kisebb gyermekének az apja nemrég szabadult a börtönből. A rendőrség természetesen a férfit is kihallgatta, úgy tűnik azonban, hogy nincs köze Mária eltűnéséhez. Szintén augusztus elsején tűnt el egy budapesti férfi is, lánya három millió forintot adott a nyomravezetőnek. December elején azonban megtalálták az idős férfi holttestét, így a keresés helyét a gyász vette át a családban.

 

Pénzért végeztek a fővárosi üzletemberrel

Szeptember elején egy fővárosi, családos, 23 éves üzletember tűnt el. A férfi eltűnése napján Gyöngyösre ment, hogy egy ott zajló építkezés munkásainak bérét kifizesse. Másnap már csak az autóját találták meg a Heves megyei városkában, egy tóhoz közeli utcában. Keresésére szonárt is vittek, ami átvizsgálta a tavat, ám ott nem jutottak eredményre. A férfi holttestét végül egy másik, már rendőrségi körözés alatt álló kocsi csomagtartójában találták meg, több napja feküdhetett ott a test.

 

A DNS-azonosítás vezetett eredményre

A Pátria Nyomda fiatal termelési igazgatója tavaly szeptember végén tűnt el, miután barátaitól elköszönt egy budapesti szórakozóhely előtt. Kamera rögzítette, ahogy a 32 éves fiatalember elindul a MÜPA irányába, majd leint egy taxit, és bár beszél a sofőrrel, az autó végül nem viszi el, egy szemtanú pedig már a Rákóczi hídon látta. Tamás hosszas hetekig kereste nemcsak a családja, hanem a szó szoros értelmében a fél ország. November elején aztán a BRFK vízi rendőrei Adony térségben egy holttestet emeltek ki a Dunából. A leírás alapján azonnal úgy tűnt, hogy az eltűnt Tamást találták meg, ezt végül a DNS-vizsgálat is megerősítette. Felesége egy magyar írónő, Fehér Tímea soraival búcsúzott férjétől. 

„Kerestelek a világ végén a földön, s az égben, de nem lelek most fényt a kékben...mert ahogy akkor is, s mindennek a kezdetén, most is ott ülsz szívemnek minden apró szegletén".

 

Az eltűnt asszony lánya egy DNS-vizsgálat eredményére vár

Bangó Istvánné Mária szeptember végén tűnt el csöngedmajori otthonából, ahonnan elkóborolt kutyáját indult megkeresni. Mivel az asszony rossz fizikai állapotban volt, keresését pár órával az eltűnése után megkezdték, de hónapokig nem bukkantak az idős asszony nyomára. 

„Anyukám továbbra sincs meg, keressük a testvéreimmel, rokonaimmal és a rendőrség is keresi. Ma pontosan 3 hónapja, hogy anyukám eltűnt egy átlagos napon dél környékén. Alig két óra múlva már a település lakói keresték, majd újabb két óra elteltével a rendőrök is kutyákkal. Mindenki biztosra vette, hogy meglesz, így csak este értesültem az eltűnéséről. Azóta nagyon sokan segítettek a keresésben, amiért végtelen hálát érzek. Értesítettek engem, vagy a rendőrséget, hogy anyukámat látják, de továbbra sincs igaz nyoma anyukámnak. Minden olyan helyen kutattuk, ahol nincs, azt a helyet nem leljük, ahol van, valahol ott van, ahol mi nem jártunk. Ma a rendőrség eltűntté nyilvánítja anyukámat”

 – írta az asszony lánya közösségi oldalán december 26-án. El lehet képzelni, hogy mit élt át tavaly karácsonykor a család. Február közepén aztán Mária falujától 6 kilométerre egy vadász talált rá egy holttestre. Bár valószínűnek tartja lánya is, hogy édesanyját találták meg, ezt majd csak a DNS-vizsgálat tudja igazolni, ami egyelőre nem készült el. Lánya közösségi oldalán köszönte meg azt a rengeteg segítséget, amit az emberektől kapott, és azt ígérte, tájékoztatja majd a nyilvánosságot, ha már biztosat tudnak.

 

Egy szívmelengető történet: a kislány az erdőben éjszakázott

November 13-án délután egy péri tanyáról tűnt el egy 6 éves kislány, akinek keresésére azonnal több százan indultak el. Másnap szerencsére fellélegezhetett az ország, a kis Zorát egy siklóernyős, Mehringer Szabolcs találta meg, aki civilként csatlakozott a kereséshez

Zorát szerencsére egy napon belül megtalálták. Fotó: police.hu

 

„Nekem is van egy hatéves kislányom, így azonnal átéreztem, hogy mekkora fájdalom lehet a szülőkben”

 – nyilatkozta a férfi a Borsnak.

 

Megszökött otthonról a 16 éves lány

A 16 éves Tóth Alisa Angelika december 3-án tűnt el kalocsai otthonukból. A fiatal lány családja pár hónappal az eltűnés előtt költözött, december elején ügyeket intézni tért haza a család Magyarországra. „Nem tudom, hova mehetett, döbbenten állunk az egész előtt, semmi előzménye nem volt. Arra gondolunk, hogy talán nem akart visszajönni Skóciába, mert mégiscsak Kalocsán nőtt fel, és ott vannak a barátai” – nyilatkozta korábban a Ripostnak a lány édesanyja, aki máig aggódva várja, hogy lánya előkerüljön.

 

Ha nem adható észszerű magyarázat az eltűnésére

Azt, hogy ki minősül eltűntnek, a körözési nyilvántartási rendszerről és a személyek, dolgok felkutatásáról és azonosításáról szóló 2013.évi LXXXVIII törvény határozza meg. Eltűntnek kell tekinteni például azt az ismeretlen helyen lévő személyt, akiről a eltűnésének körülményei, az életviteléről, foglalkozásáról, más személyi körülményeiről rendelkezésre álló adatok azt valószínűsítik, hogy eltűnése bűncselekmény elkövetésével van összefüggésben. Eltűnt ugyanígy az, aki cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, egészségi állapota, kora vagy más ok miatt képtelen magáról gondoskodni, és nem tudják, hol tartózkodik. Eltűnt személy, akinek az életvitelére, személyi körülményeire, foglalkozására tekintettel az eltűnésére észszerű magyarázat nem adható. Eltűnt az is, akinek az eltűnése természeti katasztrófával, öngyilkossággal van összefüggésben.

 

 

origo.hu

Elképesztő, váratlan bejelentés az amerikai katonákról

ripost.hu

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

borsonline.hu

Óriási botrány a Next Top Model Hungaryben – Tomán Szabina páros lábbal szállt bele a műsor sztárjába: „Tényleg jól játszod a szereped…”

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, miért nem vette észre a verőcei katasztrófát a szállodahajó

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

vg.hu

Üzemanyag: döntöttek az új árakról – péntektől drágulás jön

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

astronet.hu

Május 23. tízmilliószoros nap és Nyilas telihold: hatalmas teremtő energiák

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

"Most már angyalok emelnek" – így búcsúznak Bogitól, a verőcei hajótragédia fiatal áldozatától

INSIDER

A kedd esti ítéletidő csak a kezdet volt, nem árt, ha felkészülsz a legrosszabbra

INSIDER

Orbán Viktor: "Mi kint leszünk!"

INSIDER

Ollóval támadt osztálytársaira egy általános iskolás Székesfehérváron