Létrehozva: 2022.12.22.

Karácsony előtt tűnt el a 16 éves Alisa Kalocsáról, az édesanyja könnyeivel küszküdve üzent neki a Riposton keresztül

A fiatal lány két hete nem ad magáról semmilyen életjelet.

Szerző LA

Családja halálra aggódja magát Tóth Alisa Angelika miatt. A 16 éves lány december 3-án, vasárnap reggel ment el otthonról, mielőtt a családja felébredt volna. Az édesanyja értetlenül áll az egész előtt, hiszen semmilyen előjele nem volt annak, hogy szándékosan elmenjen, mégis ruhákat is vitt magával. Az anyukát, Hajós Ágnest telefonon értük utol.

Fotó: police.hu

„Nem tudom, hova mehetett, döbbenten állunk az egész előtt, semmi előzménye nem volt” - kezdte lapunknak Ágnes. „Arra gondolunk, hogy talán nem akart visszajönni Skóciába, mert mégiscsak Kalocsán nőtt fel, és ott vannak a barátai. Arról nem tudtam, hogy lenne szerelme, pedig mindig, mindenről beszámolt nekem, egész kiskorától kezdve barátnők voltunk, jó a kapcsolatunk, semmilyen vita nem volt köztünk, ezért is furcsa az egész.

Ágnes férje Skóciában dolgozik, ezért úgy döntöttek, hogy kiköltöznek, ez augusztusban meg is valósult. Csak ügyeket jöttek vissza intézni, ekkor tűnt el a lány. Az anyuka elmondta, hogy nem látszott Alisán, hogy problémája lenne bármivel külföldön, a nyelvet is jól beszéli.

„Lelkileg nagyon nehéz tartani magam, az első egy hét volt a legrosszabb, teljesen egyedül voltam Kalocsán. Édesanyám jött, amikor tudott, a párom kintről tartotta bennem a lelket, illetve több százezer ember, rengeteg üzenetet kaptam, és rengeteg megosztás érkezett rá, hogy keressük a kislányomat. Világszerte eljutott a poszt több országba, Kanadába, Svájcba, Belgiumba, és Dániába is” - magyarázta az anyuka, aki egy ideig Kalocsán várta haza Alisát, végül muszáj volt hazautaznia és folytatnia addig is az életét a másik két gyermekével. „Minden nap hívom a rendőröket, amiben tudom, igyekszem segíteni a keresést. Vélhetően látták felszállni egy buszra, de azóta bárhol lehet. Várom, hogy talán hazamegy, most, hogy közeleg a karácsony.

Az anyuka szerint az összes rokont és ismerőst hidegzuhanyként érte Alisa eltűnése, senki nem érti az okát, hiszen mindig is jó gyerek volt. Nagyon okos, szereti az iskolát és tanulni is, sütött-főzött, kötött, rajzolt és festett. Soha nem csinált még ilyet: mindig mindent elmesélt az anyukájának, még az első csókjáról is beszámolt, és sose ment úgy el otthonról, hogy ne szólt volna előre, ezért az asszony nem érti, hogy vett 180 fokos fordulatot Alisa, és bele sem mer gondolni, mi történhetett vele.

„Nagyon-nagyon várunkk haza! Itt a karácsony, mi azt tartjuk, hogy a karácsony a családé, remélem, hogy legalább az ünnepekre hazajön” - mondta könnyeivel küszködve az édesanya. 

Alisa 165 cm magas 55 kg középszőke vállig érő hajú szőke lenövéssel, zöld szemű. Eltűnésekor fekete, lakk jellegű, comközépig érő kabátot, fekete Vans cipőt, és fekete nadrágot viselt, valamint egy fekete hátizsákot rózsaszín betéttel BTS felirattal. Néhány ruhadarbján kívül még a személyijét és diákigazolványát vitte magával. Ha felismered Alisát vagy bármilyen információval rendelkezel tartózkodási helyéről, hívd a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

 

 

Szerző LA

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók