Joe Biden 5 millió dollár kenőpénzt kapott egy ukrán oligarchától!

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző MZ/X

2 hónapja

Jön Ferenc pápa, ezen a honlapon mindent megtudhatsz magyarországi látogatásáról

A katolikus egyházfő látogatása alkalmából kétnyelvű honlap indult. Itt találhatók a pápa magyarországi programjai és az ezzel kapcsolatos legfrissebb hírek is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint Ferenc pápa április 28. és 30. között érkezik Magyarországra. A pápa magyarországi látogatása több állomásból fog állni, ezek egy részén bárki regisztráció nélkül is részt vehet. Az ezzel kapcsolatos részletek egy nemrég indult honlapon olvashatók, aminek elindulását Kovács Zoltán jelentette be a közösségi oldalán.

Ferenc pápa, pápa
Itt találhatók a pápa magyarországi programjai. Fotó: Stefano Spaziani / Northfoto

Ezen a címen érhető el a pápa magyarországi látogatása állomásait is tartalmazó honlap

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia örömmel adja hírül, hogy elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja a ferenc2023.hu címen érhető el. Az ott olvasható információkból kiderül, hogy a három nap egyházi vonatkozású eseményei egy-egy téma köré szerveződnek: ezért találkozik a Szentatya a papság és a szerzetesek képviselőivel a Szent István-bazilikában, az elesettekkel és segítőikkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, a fiatalokkal a Papp László Sportarénában és a tudomány képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A honlapról megismerhetőek az egyes helyszínek leírásai – beleértve a Kossuth teret is – és bemutatjuk a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is - írja az MKPK.

Regisztráció nélkül is részt lehet venni bizonyos programokon

A látogatás mindegyik napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. Április 28-án például a Szent István Bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni a Szentatya és a megszentelt életű személyek találkozójába. A közös várakozás 16.00 órakor veszi kezdetét.

A pápa magyarországi látogatása a következő programokból fog állni

HelyszínDátumProgram leírása
Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Várnegyed2023. április 28. péntek, 10:00Hivatalos fogadtatás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palota előtti téren, udvariassági látogatás a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában, majd találkozás a miniszterelnökkel. A Szentatya beszédet mond.
Budapest, Szent István-bazilika2023. április 28. péntek, 17:00Találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában. A Szentatya beszédet mond. A bazilikába a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt is csak belépővel lehet majd belépni. A közös várakozás előreláthatólag 16 órakor kezdődik.
Budapest, Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthona2023. április 29. szombat, 08:45Magánlátogatás a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonában
Budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom2023. április 29. szombat, 10:15Találkozás szegényekkel és menekültekkel a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. A Szentatya beszédet mond. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg. A közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik.
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna2023. április 29. szombat, 16:30Találkozás a fiatalokkal a Papp László Sportarénában. A Szentatya beszédet mond. A találkozón ezúttal főként katolikus középiskolások, valamint egyetemistáink képviselőit várják.
Budapest, Kossuth Lajos tér2023. április 30. vasárnap, 09:30Szentmise a Kossuth Lajos téren, a Szentatya homíliája, Regina Caeli imádság. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Az eseményre külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni.
Budapest, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar2023. április 30. vasárnap, 16:00Találkozó az egyetemi és kulturális élet képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. A Szentatya beszédet mond. Az eseményre nem lehet külön jelentkezni.

Legutóbb 2021. szeptemberében az Eucharisztikus világkongresszus alkalmával járt Budapesten a Szentatya. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

30 évvel fiatalabb énekesnővel jött össze a 72 éves színész - fotó

borsonline.hu

Rettenetes: daganatot diagnosztizáltak a népszerű híradós műsorvezetőnél

mandiner.hu

Először vetettek be Zelenszkijék Leopard harckocsikat a fronton, rögtön rossz vége lett (VIDEÓ)

ripost.hu

Ennek a négy csillagjegynek most különös üzenetet küld az őrangyala

magyarnemzet.hu

Robbantás történt a Nova Kahovka víztározónál a napvilágot látott szeizmikus adatok alapján

origo.hu

Bizonytalan a gázellátás jövője

travelo.hu

Már megcsodálhatjátok hazán egyedülálló, multimédiás szökőkútját, a Ködszínházat

ripost.hu

Gratulálunk! Megszületett Békefi Vikiék kislánya: "Amint ott volt, minden olyan magától értetődőnek tűnt!"

ripost.hu

Fertőzött virslit hív vissza a Nébih, akár agyhártyagyulladást is okozhat

delmagyar.hu

Vérplazmát adni menő! Legyél te is donor!(x)

origo.hu

A HANGSZÓRÓ, AMI ÖRÖKRE SZÓL(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kötelező akciózás: A boltok többsége akár 20-50 százalékos kedvezményt is biztosít

INSIDER

Szörnyű hírt kaptak a frontérzékenyek: ez vár rájuk az elkövetkezendő években

INSIDER

Kisokos: itt a 10 legfontosabb tudnivaló az ország- és vármegyebérletekről

INSIDER

Ők akadályozzák Brüsszelben a pedagógusbér-emelést

INSIDER

Nagyon jó hírek érkeztek a Balatonról, mutatjuk a részleteket

INSIDER

„Kicsúszott a kezéből, elvitte a víz” – zokogta az anya, akinek lányát megölte a villámárvíz Gyöngyöstarjánban

INSIDER

Mi alapján érdemes állampapírt választani?

INSIDER

Ez menthette volna meg Suhajda Szilárd életét