Létrehozva: 2023.02.03.
Módosítva: 2023.02.03.

Újra megrendezésre került a Turizmus Évadnyitó Gála

Három év után újra a Budapest Congress Centerben (BCC) rendezték meg az idén 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálát. A több mint 1000 vendég számára itt mutatták be a szakma legfrissebb TOP 50-es kiadványát is.

Az idei, jubileumi évben rendhagyó módon különleges zenei produkcióval kezdődött a 30. Turizmus Évadnyitó Gála. Minden érzékszervükkel a zenére figyelhettek a vendégek azon a teljes sötétségben megtartott, rövidke koncerten, melyet a látássérült Helle Maximilian, a vaksötét koncerteket szervező és hangos-könyveket kiadó Bodor Tibor Kulturális Egyesület alelnöke és a Budapest Bár zenészei tartottak a színpadon.

Forrás: turizmus.com 

A 30. Turizmus Évadnyitó Gálán a szakma képviselőit elsőként Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter köszöntötte, aki korábban kormánybiztosként felügyelte a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt megvalósítását.

 

Új dimenziót nyit a térség számára és a gazdasági növekedést is segítheti a Veszprém-Balaton EKF 2023 programsorozata

 

hangsúlyozta az egyébként veszprémi születésű politikus, miért tekinti az idei év egyik legfontosabb kihívásának az esemény sikeres lebonyolítását. Ahogy fogalmazott, az EKF indulásánál, az 1980-as években az európai kulturális örökség közös vonásainak megmutatása volt az elsődleges, az idők folyamán a helyi közösségek önazonosságának megerősítése is fontos céllá vált, a prioritások között ma már a turizmus, az imázskezelés, a városi revitalizáció, valamint az ipar- és munkahelyteremtés is szerepel.

Megjelent a TOP50-es kiadvány

A teljesen friss TOP50-es kiadványt Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a közönségnek. Az idén már 9. alkalommal megjelenő kötet – csakúgy, mint a korábbi években – a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét, a turizmus szempontjából 10 sikeres polgármestert és 10 ígéretes fiatal szakembert mutat be.

A kötetben 7-en kilencedszer szerepelnek, 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát, melynek a 2022-es újraindulásban meghatározó hatása volt, 12 szakember reprezentálja. A TOP50-es kiadványban 7. alkalommal szereplő Hamvas Zoltánt és a kiadványban 5. alkalommal helyet kapott Széll Tamást, illetve a Bocuse d’Or lyoni döntőjén kiemelkedően szereplő magyar csapat többi tagját a rendezvényen nagy taps köszöntötte.

Forrás: turizmus.com

A turizmusra és Magyarország turisztikai marketingjére is óriási hatással bíró, augusztusi atlétikai világbajnokságról Németh Balázs, az eseményt szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. „Ez a legnagyobb sportesemény, ami hazánk történetében valaha volt” – hangsúlyozta. Az augusztus 19. és 27. között megtartott eseményre több mint 2000 versenyző, több mint 3500 újságíró és 8000 akkreditált meghívott érkezik, a versenyszámokat világszerte mintegy 1 milliárd tévénéző fogja követni.

Az itthon országos roadshow-val reklámozott eseményre 30 ezer külföldit várnak, akik a várakozások szerint 120 ezer vendégéjszakát tölthetnek majd Magyarországon. A 35 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezése a tervek szerint halad, áprilisra befejeződhet. 

Zöld gála

Ahogy köszöntőjében Gál Pál Zoltán is hangsúlyozta, a gála szervezése során a Turizmus Kft. a nemzetközi trendekbe bekapcsolódva kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az idei évadnyitón fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvénymegoldásokat mutasson be a szakmának. Ez a törekvés a gasztronómiai kínálatban, a kiállítói térben, a papírmentes, QR-kódos beléptetésben és még sok más területen megmutatkozott. A megmaradt ételeket ételmentő akció keretében rászorulókhoz szállítják. A rendezvény karbonlábnyomát, a Plant a Tree nonpofit egyesület közreműködésével, 60 fa ültetésével kompenzálja kiadó.

Ezzel az újítással jelent meg a turizmus top 50-es kiadványa

A Turizmus Kft. gondozásában a szakma meghatározó szereplőit bemutató exkluzív kiadvány hagyományosan a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálára készült el.

„A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványt az idén 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálán Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a Budapest Congress Centerben (BCC), több mint 1000 meghívott számára.

Az idén már 9. alkalommal megjelenő kötet – csakúgy, mint a korábbi években – a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét, valamint turizmus szempontjából 10 sikeres polgármestert és 10 ígéretes fiatal szakembert mutat be.

A kiadványban az ötvenes lista valójában 56 nevet tartalmaz, mert – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – együtt szerepeltetjük azokat a szakembereket, akik egymástól elválaszthatatlanul képviselnek egy-egy céget, intézményt.

Azt is fontos hangsúlyoznunk, hogy a kötetbe nemcsak a szakma közvetlen szereplői kerültek be, hanem olyan szakemberek is, akik más területen sokat segítettek a hazai turizmus újraindulásában.

A kiadvány idei újdonsága – megkönnyítve, áttekinthetőbbé téve az olvasó rálátását azokra a területekre, amelyeket az egyes szakemberek képviselnek –, hogy az ágazat legfontosabb szereplőit ezúttal kategóriánként csoportosítva (attrakció, befektető, gasztronómia, kreatív, szakmai szervezet, szállodaipar, utaztatók) mutatja be.

A kötetben 7-en szerepelnek kilencedszer (tehát eddig minden alkalommal!), 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát – amelynek meghatározó hatása volt a 2022-es újraindulásban – 12 szakember reprezentálja.

Immár harmadszor adjuk közre – külön fejezetben – a top 10 polgármester listáját is, vagyis azon önkormányzatok első embereinek rövid évértékelését, akik településükön, a turizmus szempontjából alkottak kiemelkedőt 2022-ben.

Szintén harmadszor mutatunk be 10, legfeljebb 35 éves, ígéretes fiatal szakembert, akik hamarosan bekerülhetnek a legnagyobbak közé. Az ő kiválasztásukat ezúttal sem bíztuk a zsűrire, hanem – nyilvános jelölés után – rekordrészvétellel megtartott olvasói szavazáson kerülhettek be a top 10-be. (Név szerinti bemutatásukat hamarosan közzé tesszük.)

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

life.hu

Vilmos herceg megszólalt: elárulta, hogy van a rákkal küzdő Katalin

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal