Létrehozva: 2023.01.13.

Kiderült: Ennyi kórokozót hoz be a lakásba séta után a kutyusod

Sokakat sokkolt az a TikTokon terjedő videó, amin egy benti kutyus tappancsáról vett mintából kifejlődött gomba- és baktériumtelepeket mutatja be.

Szerző F.I.

Plantprotecting néven fut annak a magyar biológus lánynak a Tik-Tok oldala, aki napi szinten ismeretterjesztő videókkal kecsegteti követőit. Legnépszerűbb bejegyzései közé tartoznak azok a vizsgálatok, melyekben megnézi, hogy egyes használati tárgyakon mennyi kórokozó található. Az eredmény minden esetben sokkoló volt. 

Gyuris Rita ismeretterjesztő videóival robbant be a Tik-Tokra.  Fotó: Ripost

Lapunk felkereste a videó feltöltőjét, aki különböző helyekről vesz mintát, és megmutatja, mi tenyészik ki belőlük. Gyuris Rita növényorvos ezúttal kutyusa tappancsát vette górcső alá. A néhány nap alatt kifejlődött gomba- és baktériumtelepeket látva többen is elborzadtak.

Már az első napon rengeteg mennyiségű baktérium és gomba jelent meg. A második napra egyre több gombateleppel és baktériumkolóniával szembesült a magyar Tik-Toker. A videón látható, hogy a napok előrehaladtával egyre több kórokozó jelent meg.

Nem kell félni, a kutyákon ilyen mennyiségben nem tudnak elszaporodni ezek a mikroorganizmusok és ez nem jelenti azt sem, hogy ezek mindenképpen veszélyesek. A mikroorganizmusok az életünk részei, én csak azt mutatom meg, ami a szemnek láthatatlan.

 – mondta el a videóban Rita.

Ritának az igazi áttörést egy ehhez hasonló videó hozta meg, amin bemutatta hogy miféle csúnyaságok telepedhetnek meg a dobozos italok ivófelületén, illetve azt is, hogy ér-e bármit, ha megtörölgetjük azt ivás előtt. 

A biológus végül azt is megosztotta a követőivel, hogy az elhasznált petri csészéket a veszélyes hulladáktárolóba dobja, majd ezek megsemmisítésre kerülnek.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek