Létrehozva: 2022.12.03.
Módosítva: 2022.12.04.

Nyitrai Zsolt: a Fidelitas elmúlt 26 éve sikertörténet

A miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte a Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusát. Egykor ő is a Fidesz ifjúsági társszervezetében kezdte a politizálást.

Nyitrai Zsolt egészen fiatalon kezdett politizálni, alapító elnöke volt a Fidelitas első vidéki csoportjának, 2001-ben pedig a Fidelitas országos alelnökévé választották. Ma a miniszterelnök főtanácsadójaként köszöntötte a fiatalokat a szombati tisztújító kongresszuson és kijelentette: az áprilisi kétharmados győzelemben döntő része volt a Fidelitas tagjainak. Nyitrai Zsolt szerint ma is fontos a fiatalok intenzív megszólítása, az, hogy világos képet kapjanak a politikai realitásokról. 

Nyitrai Zsolt köszöntötte a Fidelitas kongresszusának résztvevőit. Fotó: Mogyorossy Marton

A Fidelitasra nagy feladatok várnak most is: tudatni kell a fiatalokkal, hogy amennyiben a baloldal alakít kormányt, akkor rosszabbul járnak az élet minden területén. 

A magyar fiatalok akkor járnak jól, ha Fidesz-kormány van, a fiatalok akkor lépnek előre, ha Orbán Viktor vezeti az országot 

- szögezte le a miniszterelnök főtanácsadója. Hozzátette: a kormányoldal 25 éves korig SZJA-kedvezménnyel, az első házasok adókedvezményével, a fiatal családok otthonteremtési támogatásával és ingyenes nyelvvizsgával segíti az életkezdést és a munkavállalást, ezzel szemben amikor a baloldal kormányon volt, tandíjat vezetett be és megszüntette az otthonteremtési támogatások rendszerét. 

A feladat adott: 2026 után is hívják úgy Magyarország miniszterelnökét, hogy Orbán Viktor 

- hangoztatta. Ezen cél elérésében nagyon fontos feladat hárul a Fidelitasra, hiszen a fiatalok meggyőzése és mozgósítása kulcskérdés. 

Ma a Fidelitas egy olyan közösség, a szó jó értelmében vett hálózat, amely megkerülhetetlen a hazai közéletben. A Fidelitasban nevelkedett emberek ott vannak a kormányzati munkában, többek között Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Szijjártó Péter külügyminiszter, Gyürk András kampányfőnök, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Koncz Zsófia államtitkár vagy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a Fidelitasban kezdte a politikai munkát.

A Fidelitas kongresszusa. Fotó: Mogyorossy Marton


Amíg lesznek olyan fiatalok, akik a nemzeti büszkeségben, a helyi felelős cselekvésben és a hagyományok tiszteletében hisznek, addig "lesz hazánk és kell, hogy legyen Fidelitas is", mondta Illés Boglárka, a Fidelitas leköszönő elnöke. Fontosnak nevezte az értékekért való kiállást, azt, hogy a fidelitasosok a választástól választásig terjedő időszakban is megvívják a csatákat itthon és külföldön egyaránt. 

Mert bár úgy tűnhet, hogy a dollárbaloldallal szemben nem nehéz alternatívát mutatnunk, ahhoz, hogy mindenki előtt lehulljon a lepel róluk, azt el is kell mondanunk. Nem mindegy, hogy a titkosszolgálati vagy éppen nyílt hadműveleti, guruló dollárokkal kitömött zsebek szirénhangjaira, vagy egy ezeréves nemzet megmaradásának megafonnal felerősített hangjára figyelünk

 - hangsúlyozta. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a kormányoldal és a Fidelitas feladatának nevezte, hogy a következő európai választásokon olyan új elit kerüljön Európa élére, amely a reálpolitika alapján, Európa érdekében politizál. Hozzátette: nem túl optimista, ha a jelenlegi elit marad. Mint mondta, az Amerikai Egyesült Államok jelenleg nem a reálpolitika alapján áll, mint Donald Trump elnöksége alatt, hanem visszatért az ideológiai háborúba. Európát előbb-utóbb egyesíteni kellene, amire nagy lehetőség volt a Szovjetunió bukása után, azonban Nyugat-Európa nem volt erre vevő, "továbbra is föntről lefelé beszél velünk". Ha Nyugat-Európa rájön arra, hogy "szemmagasságból is lehet velünk beszélni", akkor lehetőség nyílik arra, hogy Európa közösen, összefogva tudja a saját érdekeit képviselni, és ez Amerika számára újdonságot fog jelenteni. Úgy vélte: az orosz-ukrán háború megváltoztatta "a Csipkerózsika-álomba szenderült Európát". 1945 óta ugyanis Nyugat-Európában azt gondolták, hogy "jegyet vettek a jó életre" és biztonságban vannak. Most azonban nagyon nagy kihívások előtt áll minden ország. 

A Fidelitasban kezdték a politizálást. Fotó: Mogyorossy Marton

A kongresszus résztvevőit videóüzenetben köszöntötte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, volt Fidelitas-elnök is. Beszédet mondott Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos, korábbi Fidelitas-elnök is. 

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek. A Fidesz ifjúsági társszervezete alelnöknek Biró Marcellt, Hack Angelikát, Kálmánczi Miklóst, Kozma Dávidot, Kupcsok Pétert, Mohácsy Istvánt és Tóth Réka Kamillát választotta meg - közölték a Fidelitas Facebook-oldalán. 

A Fidelitas szombaton az MVM Dome egyik rendezvénytermében tartott tisztújító kongresszust, amelyen a leköszönő elnök, Illés Boglárka helyére választották meg a szervezet új elnökét, illetve az alelnököket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?