kulcsár edina
Egészen friss őrület a sós bejgli. Te kipróbálnád?
Kolbászos, babos és magyaros bejgli? Senki ne érezze tudatlannak magát, ha soha nem hallott még ezekről a sós bejglikről, hiszen ez egy egészen friss őrület.
Buday Péter séf szerint nem meglepő, hogy sokan felkapják a fejüket az új hóbort hallatán, hiszen mindenki vágyik az újdonságokra. Csak úgy, mint mikor bejött a köztudatba a sós, sajtos és sonkás croassoint. Eleinte idegenkedtek tőle, de aztán elfogadták, sőt népszerűvé vált.
Mégis, azzal együtt, hogy a séf mindegyik fajta sós bejglit szívesen megkóstolná, ő inkább mást, a sós töltelékhez jobban illő tésztát használna, mint a kelt vagy a leveles tészta.
Érdekességnek jók ezek a gasztronómiai próbálkozások, biztos piacon is maradnak, de elterjedni szerintem nem fognak. A hazai karácsonyi asztalra hagyományosan a diós és a mákos bejgli illik, ezekről nem szabad lemondani
- fogalmazott.
Pedig nem is olyan komplikált egy ilyen kolbászos bejglit elkészíteni. Csak tej, egy kis cukor, élesztő, liszt, vaj, tojás, kis piros paprika, kolbász, só és chili kell hozzá. Gyerekeknek azonban jobb a hagyományos, klasszikus dióst vagy a mákosat adni.
Ezen a linken megtalálható az egyik népszerű recept, így akár már ma el lehet készíteni a sós bejglit.