Létrehozva: 2022.12.14.
Módosítva: 2022.12.14.

Balhé Zuglóban: Elszedték a mikrofont a szoci polgármestertől – Videó!

Újra eladósítaná Zuglót a baloldal az Önkormányzati Városközpont gigaberuházással.

A zuglóiak nemtetszése ellenére is megépíti a baloldali vezetésű önkormányzat a Bosnyák téri piac helyére tervezett új Önkormányzati Városközpontot. A Metropol cikke.

Zuglói tüntetés a DK és a Momentum szerint „Horváth Csaba luxusberuházása” ellen (Fotó: Hír TV)

Kifütyülték a szoci polgármestert, el akarták venni tőle a mikrofont

A beruházáson – már ahogy megszoktuk a városrészben – egymásnak ugrott a baloldal. Ennek ékes példája volt egy tüntetés, amelyet a DK és a Momentum szervezett, és ahol váratlanul megjelent Horváth Csaba is. A helyiek kifütyülték a szocialista polgármestert, akitől a szervezők rövid hadakozással megpróbálták elragadni a mikrofont.  Íme erről a videó:

„Látom, a demokraták nagyon hangosak!” – szólt oda a mikrofonba a DK-s tüntetőknek a szocialista polgármester.

Horváth Zsolt alpolgármester az eset után belengette, hogy a DK kilép a helyi koalícióból. Közleményében azt írta, a DK mégsem fogja megszavazni Horváth Csaba luxusberuházását. Amire az MSZP-s városvezető úgy reagált: „a DK fúrja a zuglóiak álmát”

Később már arról számolt be a polgármester, hogy ez a lépés veszélybe sodorta azt a 400 millió forintot, amelyet Zugló a kormánytól az Egészséges Budapest Programban keretében nyert el. Majd szintén később azt közölte közösségi oldalán, hogy Horváth Zsolt alpolgármester bizalmat vesztett, így a jövőben nem láthatja el Zugló alpolgármesteri feladatait. 

 

A fentiekre tekintettel azt a döntést hoztam, hogy alpolgármesteri feladatai alól felmentem, hatásköreit elvonom, ezeket átmenetileg magam látom el

 

– írta meg akkor közleményben Horváth Csaba. Aztán a napokban állítólag meg kitört a béke, új bejelentése szerint elásták a csatabárdot: megállapodott a szocialista polgármester és a DK-s alpolgármester – úgy látszik, a bizalomvesztés sem volt helyreállíthatatlan... 

A fideszes képviselő, Borbély Ádám úgy véli, hogy mindebből is tisztán látszik, hogy a zuglói baloldal folyamatosan a koncon marakodik, és amikor nem tudnak megegyezni, tőlük hangos a közélet.

„A törést az okozhatta, hogy az Önkormányzati Városközpont beruházásához rengeteg pénzre van szükség: el akarják adni az Örs vezér terén lévő szakrendelőt és a Pétervárad utcában található Polgármesteri Hivatal épületét is. Emellett már most 15-20 milliárd forintos hitelt kellene felvenni a tervezett ’álom’ megvalósításához. Valószínűleg a pénz elköltésén marakodhattak” – mondta a fideszes képviselő, aki szerint ez már önmagában is nonszensz.

„A baloldali városvezetés így 10 év után újra adósságba verné Zuglót, hiszen a kormány 2012-ben egyszer már átvállalta az önkormányzat adósságállományát, akkor ez 8 milliárd forint volt. Most annak a több, mint kétszeresével terhelnék meg a zuglóiakat. Ilyen körülmények között azt gondolom, ez a beruházás jelentős kockázatot rejt, amit Zugló közössége nem vállalhat be. Hiszen több generációra nem lehet eladósítani minket” – mondta Borbély a Metropolnak, és hozzátette, hogy „a zuglói baloldal a hiteltörlesztését, a szomszédos kiemelt kormányberuházás bevételeiből tervezi fizetni. Képmutatók a javából: ez az a beruházás, ami ellen közben minden eszközzel tiltakoznak”.

Ennek a beruházásnak, a Kereskedelmi Városközpontnak a kivitelezése már folyamatban van, a Bosnyák tér és a Rákos-patak között valósul meg. Itt új lakóépületeket, zömében irodaházakat húznak fel, emellett egy bevásárló utcát is terveznek számos üzlettel, étteremmel és kávézóval. A kormányprojektből Zuglónak biztos bevétele származik majd. 

„Ezzel a beruházással Zugló jelentős évenkénti adóbevételre tesz szert, amiből kerület-szerte lehet fejleszteni. Ez olyan jelentős összeg, hogy ebből kívánják az önkormányzati projekt hitelét is visszafizetni, mégis hergeléssel és tüntetésekkel vezetik meg a zuglóiakat” – mutatott rá a politikus, hozzátéve: „A városvezetés amellett, hogy élni kíván az adóbevétellel, minden fórumon hergeli a zuglóiakat. A Kereskedelmi Városközpont részeként nagyságrendekkel kevesebb lakás fog épülni, mint amennyit a baloldali testület ebben a ciklusban már jóváhagyott”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

hirtv.hu

Egyre kevesebben állnak Karácsony Gergely mögött + videó

ripost.hu

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem