Létrehozva: 2022.12.17.

Karácsonyi filmtitkok: 600 dollárba fájt a fejlövés a Reszkessetek, betörők!-ben

Érdekességek a karácsony filmek világából, olyan kedvencekkel, mint a Hull a pelyhes vagy a Múlt karácsony. Természetesen a Reszkessetek, betörők! sem hiányzik az összeállításból.

Nehogy bejglis kézzel fogd meg a tévé távirányítóját! Elképesztő mennyiségű alkotást tűznek műsorra a tévécsatornák a legnépszerűbb karácsonyi filmek közül 2022. december 24-25-26-ára. A gazdag kínálatból 5 nagy kedvencet emeltünk ki (Aludj csak, én álmodom, Hull a pelyhes, Karácsonyi vakáció, Múlt karácsony, a Reszkessetek, betörők!), hogy mondjunk róluk egy-egy meglepő érdekességet.

Idén sem kell nélkülözni a Reszkessetek, betörők! című klasszikust az ünnepi tévéműsorból!
Idén sem kell nélkülözni a Reszkessetek, betörők! című klasszikust az ünnepi tévéműsorból! Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Jó pénzért lett karácsonyi film az Aludj csak, én álmodom

A karácsonyi filmek közül sokak titkos kedvence az Aludj csak, én álmodom, mely remek napindítónak ígérkezik szenteste reggelén a TV2-n. A film egyébként eredetileg nem karácsonykor játszódott volna, de üzleti szempontból kedvezőbbnek tűnt, ha az ünnepi szezonhoz igazítják a filmet. A terv bevált: a 17 milliós mozi végül 182 millió dollárt hozott.

Bár a Reszkessetek, betörők! megkerülhetetlen karácsonykor, sokan vágynak az ünnepi időszakban az Aludj csak, én álmodom romantikájára
Bár a Reszkessetek, betörők! megkerülhetetlen karácsonykor, sokan vágynak az ünnepi időszakban az Aludj csak, én álmodom romantikájára (Fotó: Hollywood Pictures / AFP)

Sandra Bullock romantikus mozijának alapkomikumát ugyan egy félreértés adja, de némi burleszk is helyet kapott a filmben – a pofára eső bringás újságkihordó fiú jóvoltából. Igaz, a forgatókönyvben nem szerepelt ez a malőr, ám a véletlen baleset annyira tetszett a rendezőnek, hogy benne hagyta a filmben a valóságban csuklótöréssel végződő jelenetet. Így vidám felvezetést kapott Sandra Bullock és Bill Pullman karakterének első beszélgetése.
TV2, dec. 24., 8:25 – Aludj csak, én álmodom

Nehéz szülés volt a Múlt karácsony

Különleges csavarjának köszönhetően 2019 nagy meglepetésfilmje volt a Múlt karácsony, azaz a Last Christmas. A WHAM! karácsonyi sikerdala több szempontból is megkerülhetetlen része a filmnek, melynek nem csak egyik szereplője, de társproducere, társírója és társ-forgatókönyvírója is Emma Thompson. A színésznőnek nyolc évébe került, mire a férjével közösen írt történetből mozifilm lett.

Last Christmas
„Én csak úgy hívom, Lusti manó!” – mondja Michelle Leoh karaktere a Múlt karácsony című film főszereplőjének, akit Emilia Clark kelt életre (Fotó: AFP)

George Michael sajnos nem érhette meg a bemutatót, de a WHAM! másik tagja, Andrew Ridgeley még szerepet is vállalt az utóbbi időben készült karácsonyi filmek egyik legjobbjában: a karácsonyi koncert egyik nézőjeként többször is látható.
TV2, dec. 25., 18:45 – Múlt karácsony

Csontot tört a plasztikmikulás

Stílusosan december 24-én tűzi műsorára a Viasat6 A Karácsonyi vakációt, melynek története – a film címével ellentétben – még karácsony előtt, szenteste véget ér.

'Christmas Vacation' Movie Stills
Chevy Chase-nek eltört a kisujja a forgatáson (Fotó: Warner Bros. / Northfoto)

A családfőt életre keltő Chevy Chase egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor második próbálkozásra sem sikerül fényárba borítani a családi házat, dühét pedig a karácsonyi kerti díszeken tölti ki. A színész nem mímelt, el is tört a kisujja, amikor a plasztikmikulást agyalta a karácsonyi filmek egyik legviccesebbjében.
Viasat6, dec. 24., 21:00 – Karácsonyi vakáció

Karácsonyi filmsztárokkal akarták telepakolni a Hull a pelyhest

Arnold Schwarzenegger ajándék hajkurászós karácsonyi családi mozija szerethető és átérezhető alkotás, ugyanakkor közel sem biztos, hogy ennyire működött volna, ha az alkotók fejében megfordult színészjelöltek kapnak zöld utat, akik egyébként egytől egyig bizonyítottak már karácsonyi filmekben.

La course au jouet
Nehéz elképzelni a Hull a pelyhes című karácsonyi mozi Schwarzenegger helyett a Télapuval, s annak ellenfeleként a Reszkessetek, betörők! című film egyik banditáját (Fotó: AFP)

Schwarzenegger helyére például annak a Tim Allennek a neve is felmerült, aki a Télapu filmekben, no meg a Kelekótya karácsonyban már remekelt, de szóba jött a Karácsonyi vakációból ismert Chevy Chase is. A főhős vetélytársát alakító postás kapcsán pedig a Reszkessetek, betörők! vizes banditáinak megformálói, Joe Pesci, illetve Daniel Stern is szerepelt az esélyesek listáján.
TV2 Comedy, dec. 24., 21:00 – Hull a pelyhes

600 dollárba fájt a fejlövés a Reszkessetek, betörők!-ben

Ki ne emlékezne a Reszkessetek, betörők! ominózus jelenetére, amiben a kis Kevin légpuskájával fejbe lövi a macskabejáraton bekukucskáló betörőt, Marvot?!

Home Alone
December 24-én és 25-én is látható a Reszkessetek, betörők! a TV2-n (Fotó: AFP)

A jelenet érdekessége, hogy valójában nem tették ki ilyen veszélynek a színészt. A rendező, Chris Columbus az Insidernek adott interjújában elárulta, igazából nem is volt puskagolyó a Reszkessetek, betörők! említett felvételénél. A kirepülő töltényt ugyanis egy chicagói fickó festette rá utólag hat filmkockákra, potom 600 dollárért.
TV2, dec. 24., 21:10 – Reszkessetek, betörők!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási fordulat: Ukrajna elveszítheti legfontosabb szövetségesét

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

hirtv.hu

Bayer Zsolt elküldte a francia elnököt, mégpedig Ukrajnáig

hirtv.hu

Láncreakció – Német sajtó: fontos szakértői anyagokat titkolhattak el az atomerőművek leállítását megelőzően + videó

origo.hu

Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

mandiner.hu

Fizetett propagandistákkal akarja lejáratni ellenfeleit Magyar Péter

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának