Létrehozva: 2022.11.24.

Így szerencsétlenkedett Karácsony Gergely a közmeghallgatáson – kínos videó

Sorra kapta a kérdéseket, amikre nem tudott felelni. Egymás után érték a kínos pillanatok Karácsony Gergely főpolgármestert.

Szerző Ripost

Rég érezhette ennyire kínosan magát Karácsony Gergely, mint a Fővárosi Közgyűlés közmeghallgatásán, amikor senki sem volt kíváncsi rá. A közmeghallgatás első 45 percében online is lehet kérdéseket feltenni a képviselőknek – mondta a főpolgármester, majd 9 perc múlva hazamentek, mivel nem jött el senki, de online sem akart senki sem kérdezni...

Fotó: Sandor Bankuti

A Metropol egy videót is megosztott a kínos helyzetről:

 

A kínos „közmeghallgatás” elején a főpolgármester elmondta, hogy az előzetesen beküldött kérdésekre, a helyszínen jelen lévőknek és az online kérdezőknek válaszolnak. De ha nincs jelen a kérdező, akkor csak írásban reagálnak.

Kínos névsorolvasás: senki sem jött el

Ezért Karácsony Gergely kissé kényszeredetten elkezdte felolvasni azok nevét, akik előre beküldték kérdéseiket, de válaszolni már nem tudott, miután a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül, egy teremtett lélek sem volt jelen a teremben.

Magyarázkodott, miért nem jött el senki

Karácsony Gergely ekkor kínos magyarázkodásba kezdett. „Láthatóan azok a Fővárosi Önkormányzat által működtetett egyéb részvételi csatornák, amelyek kapcsán bizonyos témákban is tudunk egyeztetni az állampolgárokkal, ez jelentős mértékben befolyásolja a Közmeghallgatáson való aktivitást…”

Újabb kínos jelenet: egyedül egy balos polgármester akart kérdezni

Egyedül Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere akart kérdezni, aminek nagyon örült a főpolgármester, de mint mondta, nem akarta elvenni a lehetőséget a „megjelent” budapestiek elől. Ekkor odalépett mellé valaki és a fülébe súgott. A mikrofonba behallatszódott szóforgácsok alapján vélhetően azt tanácsolta, hogy Karácsony Gergely hátráljon ki a kínos szituból valahogy… 

„Lehet, hogy Őrsi polgármester úr lesz az egyedüli, aki kérdez ma!” – nevette el magát Karácsony Gergely lányos zavartsággal. Érezte, mennyire nevetséges ez az egész… Majd hozzátette: online lehet továbbra is kérdezni, de kénytelen most lezárni a közmeghallgatást. Így sikerült legalább 9 percig kihúzni az eseményt.

Sem Demszky, sem Tarlós idején nem fordult elő még ilyen

„Ez Karácsony Gergely nyitott Budapestje!” – mondta el Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője lapunknak reagálva-. Az elmúlt három év tapasztalatai azt erősítették a több mint kétmillió budapestiben, hogy teljesen értelmetlen a közmeghallgatásra elmenniük, mert Karácsonyékról minden lepereg. Mostanra a budapestiek is úgy érzik, nem értük van a baloldali városvezetés, és ez szomorú! Se a Demszky-érában, és Tarlós István főpolgármestersége alatt sem fordult elő egyszer sem, hogy a közmeghallgatás az érdeklődés hiányára való tekintettel elmaradt. Ez intő jel Karácsony Gergelynek, hogy a műsort le kell venni a kínálatból, mert az emberek nem vevők rá. Évekig próbáltuk jobbító szándékkal felhívni Karácsony figyelmét mi is az olyan ügyekre, amelyekkel a fővárosban élők mindennapjait tehette volna jobbá. Gondolok a kiemelt fővárosi beruházásokra, a közlekedési káoszra, az autósok szívatására, a köztisztasági anomáliákra satöbbi. Mindeddig süket fülekre találtunk – hangsúlyozta a fővárosi politikus.

És ha van türelme végignézni 9 perc kínos szerencsétlenkedést, itt a teljes videó is a Fővárosi Önkormányzat honlapjáról, az utolsó 2 perc különösen szórakoztató.
 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokkoló fotók: felismerhetetlen lett Magnum, Tom Selleck

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

"Hiába kiabáltam, hogy állítsák meg" – piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány

mandiner.hu

Van egy sokkal találóbb kifejezés erre a mocskos, alávaló, szemét gazemberre

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

mindmegette.hu

7 isteni finom sós palacsinta, amit imádni fog a család

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár

INSIDER

Borzalom Kiskunhalason: lángoló ruhában ült az ágyán a nyugdíjas asztalos, döbbenet, hogyan mentették meg az életét

INSIDER

„Itt leszel a szívünkben örökké!” – rengetegen gyászolják a tragikusan fiatalon elhunyt Pál Tomit

INSIDER

„Láttam, hogy imbolyog, leült a székre, hirtelen előrezuhant, nem vett levegőt” - öt órán át küzdöttek Zsuzsi életéért, mindhiába