1 hónapja

Saját élete árán védte meg gazdáját a bátor kutya Csepelen

A férfi hiába könyörgött a késes támadóknak, hogy hagyják őket békén.

Szerző Ripost

Csak egy esti kutyasétáltatásra indult volna budapesti otthonából a 24 éves N. Árpád vasárnap éjjel, amikor belefutott egy öttagú agresszív társaságba. A fiatalok összeszólalkoztak, többek szerint a kutya miatt. A vita odáig fajult, hogy a bandából ketten kést rántottak, és a férfi hat szúrást kapott. Az ebet akkor érte a halálos döfés, amikor a kés és Árpád közé vetette magát, hogy megvédje gazdáját. 

Fotó: Bors

A földön fekvő, több sebből vérző férfiről videót is készítettek támadói, a felvételen jól látni, ahogy könyörög nekik, hogy hagyják békén őt és a kutyáját.

Ne, ne, ne, nem kapok levegőt 

– kiáltotta elhaló hangon, majd utolsó erejével megpróbálta ő is testével védeni haldokló kedvencét. A kutya életét azonban már nem lehetett megmenteni. A férfi máját, hátát és a lábát is eltalálták, jelenleg is élet és halál között lebeg.

Árpit megműtötték, de még mindig intenzív osztályon van, valószínűleg még azt sem tudja szegény, hogy a kutyusa már nem él 

– mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse, aki szerint a hétéves bullterrier gazdája szíve csücske volt, rajongásig szerette. Mire Árpád családja a helyszínre ért, már csak a kutya élettelen teste volt ott, a férfit kórházba vitték. Az elkövetőket még aznap letartóztatták, a környékbeliek közül többen is elmondták: a környék veszélyes lett.

A balhés betelepülők miatt már mi is lassan félünk kimenni este, sok a drogos és az agresszív ember, miért nem csinálnak már valamit a környéken? 

– tette fel a kérdést egy helybéli lakó.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!