Létrehozva: 2022.10.13.
Módosítva: 2022.10.13.

A kórházból jelentkezett a megkéselt budai gimnazista

Jó hírek érkeztek a hét elején megkéselt diákról. Osztálytársa olyan súlyosan megsebesítette, hogy életveszélyes állapotba vitték kórházba a fiatalt.

Szerző Ripost

Mint arról a Ripost is beszámolt, késsel támadt osztálytársára egy középiskolás hétfő délelőtt az I. kerület egyik középiskolájában. A történtek után a tanítást is szüneteltették, a gyerekek csoportokban figyelték az ablakoknál, hogy mi történik, ugyanis még hosszú órákig helyszíneltek a nyomozók.

Fotó: Metropol

Úgy tudjuk, a késelő fiú, Bertold Tourette-szindrómás, aminek a tünetei legtöbbször a kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik ezeket a betegeket. Hétfőn már felfegyverkezve érkezett az intézménybe, majd egy óraközi szünetben Bertold a németleckéről kérdezett, ezután háromszor tarkón szúrta osztálytársát. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a több centiméteres döfések életveszélyesek voltak, akadt amelyik izmot is sértett.

A megkéselt gimnazista barátnője fogta le a szúrt sebet, amíg a mentők kiértek a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumba. Mint megírtuk, a gyors segítségen múlt, hogy Samu túlélte a támadást, különben könnyen elvérezhetett volna. Megtudtuk, Samu pár órával ezelőtt a kórházból posztolt. 

A fiatal fiú egy képet töltött fel kórházi szobájáról, amihez egy rövid szöveget is társított: „Köszönöm mindenkinek aki írt/gondolt rám, jól vagyok”. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek