Létrehozva: 2022.09.05.

MYCOSID a bőrgomba ellenfele - könnyen alkalmazható külsőleges por(x)

A nyári hónapokban különösen megnő a gombás bőrfertőzések kockázata, ezért fontos a hatékony megelőzés, védekezés, illetve kialakulásuk esetén a megfelelő kezelés.

Szerző Ripost

Elsősorban a közös használatú fürdőhelyeken vagyunk kitéve a gombás fertőzéseknek, hiszen a nedvesség és a meleg is kedvező környezetet biztosít a gombás bőrfertőzések kialakulásához, ám a zárt, műanyag zárt cipők, vagy a műszálas ruházat tartós viselése is elősegítheti a kórokozók elszaporodását a bőrön. 

Jó hír, hogy a vény nélkül kapható és könnyen beszerezhető Mycosid külsőleges por komplex megoldást nyújthat a kór ellen, hiszen a megelőzés mellett a már kialakult tüneteket is hatékonyan kezelhetjük vele.

Fotó: Shutterctock

A gombás bőrfertőzések mind rendkívül makacs betegségek, és általában hosszan tartó kezelést is igényelhetnek. Ezek megelőzése azonban lehetséges, ebben a régóta ismert és alkalmazott nátrium paraklórbenzoát hatóanyagú Mycosid külsőleges por hatékonyan segíthet, ám az orvosi vény nélkül kapható készítmény optimális hatása érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása. A külsőleges „hintőpor” amellett, hogy gombaellenes és enyhe összehúzó/viszketéscsillapító hatású gyógyszer – amely mind száraz, mind nedvedző klinikai elváltozásokat okozó felületi gombás bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére alkalmazható. 
A készítmény az  érintett bőrfelület alapos megmosása és szárazra törlése után azonnal alkalmazható. Szembe és testüregekbe juttatni, lenyelni, továbbá belélegezni tilos, valamint a Mycosid külsőleges por más külsőleges készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.

A bőr gombás fertőzése meglehetősen gyakori betegség; alig akad olyan ember, aki élete során ne tapasztalta volna már meg valamilyen formájában. Ahhoz azonban, hogy a gombák kórosan elszaporodjanak, két tényező együttes jelenléte szükséges: egyrészt, hogy a kórokozók megtelepedjenek a bőrön, másrészt, hogy az illető fogékony legyen a fertőzésre. 

Természetesen a meleg és a nedves környezet is ideális feltételeket teremt a fertőzés kialakulásához, így nem véletlen, hogy gyakori a lágyékhajlat gombás fertőzése, valamint az összefekvő bőrfelületek gyulladása (kipállás), hiszen ezek nehezen szellőző testtájékok.  Az effajta betegséget általában egy élesztőgomba okozza, a tünetekhez bakteriális felülfertőződés is hozzájárulhat, és szinte mindig piros viszkető, hámló kiütések formájában jelentkeznek a tünetek. 

A fertőzés igen gyakori a nyári hónapok során, főleg azok között, akik gyakran fürdőznek, sokat sportolnak, de akár az elégtelen tisztálkodás is ideális környezetet teremthet a gombák számára. Ugyanakkor a túlzott higiénia, a kozmetikai készítmények és egyre „hatékonyabb” tisztálkodó szerek gyakori használata károsíthatja bőrfelszínünk védekező képességét, mivel saját magunk fosztjuk meg a védelmét szolgáló zsírsavaktól és baktériumoktól, továbbá a műszálas ruházat, zoknik, szűk cipők sem engedik lélegezni a bőrt, és elpárologni a nedvességet, így puhul a bőr, ami szintén kedvez a fertőzésnek. Különféle mechanikai behatások, sérülések szintén növelik a gombás bőrfertőzés lehetőségét és további kockázati tényezőt jelentenek bizonyos betegségek, testi elváltozások, mint a fokozott verejtékezés, bizonyos keringési zavarok, a cukorbetegség, az immunhiányos állapotok, vagy a terhesség is.

A gombás bőrfertőzések által leggyakrabban érintett területek a láb és a lábujjak közei, valamint a testhajlatok – ágyéki, hónalji, emlők alatti területek és a kézujjak közei, így megelőzés céljából ezek gyakori behintése javasolt. Amennyiben rendszeresen zárt, rosszul szellőző lábbelit viselünk, a Mycosid külsőleges port naponta legalább egyszer alkalmazzuk! 

Fotó: Shutterstock

Kialakult fertőzések esetén az említett területeket naponta némileg gyakrabban, 1-2 alkalommal kezelve hatékonyan vehetjük fel a harcot a gombával. Lábgombásodás esetén javasolt, hogy a zoknit és a cipő belsejét is beszórjuk az újra fertőződés elkerülése érdekében.
Mint napjaink gyorsan változó világának része, a készítmény gyártója fontosnak tartja, hogy megfeleljen és hozzájáruljon a közösség egészségének és általános jólétének jobbá tételéhez, valamint folyamatos erőfeszítéseket tesz, hogy csökkentse a környezetre kifejtett káros hatásokat, felelős üzleti magatartást tanúsítson és megfeleljen a legmagasabb etikai követelményeknek a kutatás-fejlesztéstől a marketing tevékenységéig.

További információ itt

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ez a cikk a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. a MYCOSID gyártója és forgalmazója megbízásából készült.


 

origo.hu

Baj van: több tucat jégkrémet hívnak, súlyos megbetegedést, hányást, hasmenést okozhat

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

metropol.hu

Varga Barnabás kapcsán üzent a stuttgarti klinika

hirtv.hu

Ukrajna kész teljesíteni Magyarország valamennyi követelését + videó

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

vg.hu

Hivatalos: eldőlt Vitézy Dávid sorsa

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. június 24-30.: Az év egyik legcsodásabb hete ez

ripost.hu

Becsapós helyesírási teszt: te tudod a jó megoldást?

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

ripost.hu

Csodájára járnak: Különleges képességgel van megáldva a kunmadarasiak csordása

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

Akcióba lendültek a csalók: ha erre az egyetemre jársz, te is veszélyben vagy

INSIDER

„Sokkot kapott a sofőr, nem akart segítséget hívni”: zebrán gázoltak el egy diáklányt Pestszentlőrincen – helyszíni fotók

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat