Létrehozva: 2022.09.07.

Máris osztják a mikuláscsomagokat a fővárosban az autósoknak – nincs kegyelem!

Egy új szabály bevezetésekor általában néhány hét vagy legalább néhány nap türelmi időt szoktak adni. Olvasóink jelzései alapján azonban a főváros nem ismer irgalmat: az első naptól büntetnek az új parkolási szabályok megszegéséért.

Imola a belvárosban lakik és a nagybevásárlást úgy szokta megoldani, hogy nyolc után érkezzen a ház elé, ahol eddig ingyen meg tudott állni, bepakolni és másnap még a fizetős parkolás kezdete, 8 óra előtt kiállt az autóval, amivel általában egy ingyenes helyen parkol.

„Most nem elég, hogy csak jóval messzebb tudom ingyen letenni a kocsit, ráadásul csak este 10 után vagy hajnalban intézhetem a cipekedéssel járó dolgokat” – panaszolta a Ripost-nak a kétgyermekes anyuka.  

Kedden megfeledkeztem az új parkolási rendről, fél kilenckor értem a házunk elé, és azt láttam, hogy a parkolóőr éppen mikuláscsomagokat oszt. Szegény feledékeny sorstársaim az utcában mindannyian kaptak! Én gyorsan megfordultam és elhajtottam, de ez szörnyű, hogy még pár nap türelmi időt sem adnak, amíg az ember megszokja az új rendet!

 

Ancsa a fodrászához igyekezett Zuglóban, amikor leparkolt ott, ahol mindig szokott. Nagy meglepetésére mikuláscsomagot talált a szélvédőjén, amikor visszatért.

„Évek óta itt parkolok, ha fodrászhoz megyek, mindig is ingyenes volt” – méltatlankodik.  

Tábla sem figyelmeztetett, parkolóórát se láttam, mint kiderült, feljebb volt egy a másik oldalon. Szerintem ez az egész csak a pénzbeszedésről szól, ezt bizonyítja számomra, hogy rögtön az első napon megbüntettek!

Mint arról korábban beszámoltunk, derült égből villámcsapásként vezették be Budapesten az új parkolási rendszert és díjakat hétfőn. Ezentúl a belső kerületekben Pesten és Budán is este 10-ig fizetni kell, mégpedig 600 forintot óránként. Ráadásul több területet is bevontak most már a fizetősök közé – és azonnal büntetni is kezdtek. Pedig ezt megelőzően nem nagyon reklámozták a változást. Az új rendelet szerint sorra kerülnek ki az új parkolóórák, 10 százalékkal nő a fizetős övezetek területe, ráadásul a belvárosi részeken este 10-ig fizetni kell.

Így alakul zónánként a parkolás ára:

A zóna 600 Ft/óra 8-22 óra között max. 3 óra

B zóna 450 Ft/óra 8-20 óra között max. 3 óra

C zóna 300 Ft/óra 8-18 óra között max. 3 óra

D zóna 200 Ft/óra 8-18 óra között korlátlan

A Fővárosi Közgyűlés még júniusban fogadta el az új parkolási rendszerről szóló rendeletet. Gyakorlatilag az összes belső kerület az A zónába kerül, ahol 600 forint egy óra, és reggel 8-tól 22 óráig kell fizetni. Türelmi idő pedig nincs, a közterület-felügyelők kíméletlenül megkezdték a büntetést. A Metropol azt is megírta: a Fidesz-KDNP-frakció hiába javasolta, hogy csak reggel fél 9-től legyen fizetős a parkolás, hogy a szülők még kitehessék az iskolánál ingyen a gyereküket, a baloldali fővárosi többség ezt elvetette.

A fővárosiak fel vannak háborodva

Megkérdeztük a fővárosi autósokat, mi a véleményük a ripsz-ropsz bevezetett új parkolási rendről. Véleményüket aligha teszi Karácsony Gergely főpolgármester az ablakba. 

Tamás: „Az a politika, hogy felemeljük az autósokat sújtó díjakat, hogy ne jöjjenek be a városba, nem működik. Több ingyenes parkolót kell csinálni a város körül és jobb tömegközlekedést, és akkor ez egyszerűen működne.” 

Márk: „Semmi értelme nincs a változtatásoknak! Jó, nyilván valamennyit kell fizetni, de ez a drágítás értelmetlen. Legjobban megint a vállalkozókat sújtja, az üzletbérlők csak 50 százalékos kedvezményt kapnak. Nekik is 100 százalékos kedvezményt kellene adni, mint az itt lakóknak. Így sokan arra kényszerülnek, hogy a tilosban álljanak meg.” 

András: „Viszonylag ritkán parkolok olyan helyeken, ahol díjat kell fizetni, de természetesen én is érzem a díjemelés hátrányát, de ez nem jelenti azt, hogy leteszem az autót emiatt. Vállalkozóként nem tudnám a tömegközlekedést megoldani, mert sokkal kevesebb dolgot tudnék elintézni és lehúzhatnám a rolót.” 

 




 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

vg.hu

Az orosz hadiflotta is megjelent a Vörös-tengeren

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

A balszerencse bevonzása: így kerülheted el!

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast