INSIDER

Szerző MZ/X

2 hónapja

Keresnél Lego robottal aknát vagy néznél bizarr élőlényeket a múltból? Akkor itt a helyed!

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját, ahol többszáz ingyenes programon lehet részt venni. Itt tudsz szétnézni köztük!

Szeptember 30-án és október 1-én több száz helyszínen várják a tudomány iránt érdeklődőket, legyenek gyerekek, diákok vagy bármilyen életkorú felnőttek.

Mi is az a kutatók éjszakája?

Egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

Forrás: kutatokejszakaja.hu

Hol lesznek a programok?

Idén online, offline is lesznek programok országszerte sok-sok városban. Többek között Baján, Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Gyöngyösön, Győrben, Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Miskolcon, Pécsett, Szolnokon, Tatán, Vácon és Zalaegerszegen - derül ki az esemény weboldaláról.

Kik szervezik a programokat?

Rengeteg intézmény és cég. A teljesség igénye nélkül: az Atommagkutató Intézet, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont, a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum, a Csodák Palotája, az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. A résztvevő intézmények teljes listája itt található.

Milyen programok lesznek?

Minden tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal a rendezvényen. Érdeklődjünk akár a természettudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találhatunk érdekes és vonzó programot. Lesznek előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmek, kreatív foglalkozások és még sok minden más. Itt lehet böngészni a programok közt.

Fotó: Morgan Stanley / kutatokejszakaja.hu

Kell-e fizetni a programokért?

Nem, minden program ingyenes, de van, amelyikre előzetesen regisztrálni kell egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadó képessége miatt. Minden ilyen programnál külön jelzik is ezt a szervezők, regisztrálni pedig a program leírásánál lehetséges.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!