2 hónapja

Így védekeznek a tűz ellen a budapesti metrón – videó

Megmutatjuk, mire képes az M3 biztonsági rendszere.

A Budapest északi és déli részét összekötő 3-as metrót régóta nélkülözni kényszerülünk: a jövő tavaszig tartó felújítás miatt hol az egyik, hol a másik szakaszon nem közlekedik, és ha valaki a teljes vonalon végig szeretne menni, garantáltan legalább kétszer át kell szállnia. A hosszas munkát az is indokolja, hogy modern aktív tűzvédelmi rendszer épül ki az utasok biztonsága érdekében. Az esetleges tűz jelzésére és oltására, terjedésének megakadályozására, valamint a keletkező hő és füst elvezetésére korszerű új berendezéseket építenek be. 

Fotó: BKV

Az állomások üzemi terei különálló tűzszakaszként határolódnak el az utasforgalmi terektől, a beépített burkoló- és díszítőelemek nem éghető anyagokból készülnek. Vészhelyzet esetén minden védelmet biztosító berendezés automatikusan bekapcsol, és a katasztrófavédelem is azonnal jelzést kap, az utasoknak pedig egyetlen teendőjük van: követni a hangosbemondó utasításait.

A mai kor elvárásainak megfelelő tűzvédelmi rendszer rendkívül összetett, számos berendezés összehangolt működése szükséges a hatékony életvédelmi és értékvédelmi célok eléréséhez. Az új tűzvédelmi rendszereknek köszönhetően a metróállomás területén egy tűz keletkezésének és továbbterjedésének az esélye minimális, szinte lehetetlen

– hangsúlyozta a Ripost-nak Davidovics Sándor katasztrófavédelmi referens.

Az utasbiztonságnak már a kék metróvonal megépítésekor is kiemelt szerepe volt, de az 1970-80-as évek technológiáját a XXI. századi követelmények sokszorosan felülírták. A régi tűzjelző központok összetett vezérlési feladatok végrehajtására nem voltak képesek, az új berendezések viszont már automata vezérlésűek és teljes körű védelmet biztosítanak. 

Az oltási mechanizmusban olyan új szempontok is megjelentek, mint a minimális vízkár okozása és a gyorsabb helyreállítás igénye. Az eredeti szellőztető berendezéseket el kellett bontani, azok helyett olyan új rendszert alakítottak ki, ami a hő- és füstelvezetésre is alkalmas – tudtuk meg a BKV felújításért felelős projektigazgatóságán. 

A megújult állomásokon az utasforgalom elindulása előtt a rendszer működőképességét a legkritikusabb tűzhelyszínek esetében füstpróbákkal is ellenőrzik. A próba során egy szimulált tűzeset segítségével vizsgálják a menekítéshez és a tűzoltói beavatkozáshoz szükséges feltételek megfelelőségét.

Nézd meg a téma kapcsán készült videóösszeállítást!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!