INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Most jött: 11 embert kellett kimenteni a Balatonból

Egyetlen nap alatt rengeteg embert mentettek ki a vízirendőrök.

Szerző Ripost

Vasárnap a rendőrség az oldalán azt közölte: a másodfokú viharjelzés idején öt esetben tizenegy embert mentettek ki a tóból a rendőrök szombaton. Az erős szél miatt elsodródott sup-ozónak, szörfdeszkázónak és csónakok, illetve műszaki hibás vitorlás utasainak segítettek, hogy biztonságosan partra jussanak.

Fotó: police.hu

Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével). A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet, hogy amennyiben valaki a Balaton vízfelületén bajba kerül vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!