INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Ilyen a felső tízezer egyik kedvenc tűzijátéknéző luxuslakása

Egy budapesti vállalkozónál egymásnak adják a kilincset azok a turisták, akik nem szeretnének szállodában lakni, de ragaszkodnak az igazi luxushoz. Augusztus 20-án pedig tűzijátékot csodálni járnak hozzá – akárcsak a többi panorámás kiadó budapesti lakásba. A Metropol bekukkanthatott a felső tízezer egyik kedvenc tűzijátéknéző luxuslakásába!

Szerző Ripost

Csoma András hihetetlen szerencsével talált rá a tíz éven át üresen álló Duna parti, pesti lakásra. Két évig tartott a felújítás, igazi luxuskecót alakított ki benne. Tudja, mi a luxus, hiszen korábban sikeres utazó vlogot vezetett és ma is sokan fordulnak hozzá tanácsért, ha luxus utak szervezéséről van szó. Amikor ráébredt, hogy a néhány napra kiadó luxusingatlanok tekintetében Budapesten nincs túl nagy kínálat, holott a kereslet évről évre egyre nagyobb, eldöntötte, hogy felkutat és megvásárol egy minden szempontból tökéletes lakást, amiből aztán kialakít egy minden igényt kielégítő luxusbérleményt. Akkor vette meg a Dunára panorámás, lepukkant pesti lakást. 

Fotó: Metropol

„Egy idős, Ausztriában élő karmesteré volt, tíz éve üresen állt” – mesélte az üzletember a Metropolnak. „A felújítás során nem voltam hajlandó kompromisszumra.”

Az üzletember azt is elárulta, mibe kerül itt egy éjszaka. 

Fotó: Móricz István / Bors

„Ha itthon vagyok, akkor naponta ezer és ezerkétszáz euró (400-480 ezer forint) közötti áron adom ki a lakást, ha pedig külföldön tartózkodom, akkor nyolcszázat kérek érte. Ünnepnapon kétezerig megy fel az ár. Cserébe viszont nyugodtan lehet bulizni, mert nincsenek szomszédok és minden technikai feltétel adott a lakásban, vagyis kiváló minőségű, modern hangrendszer várja a vendégeket. Igény szerint feltöltöm a hűtőt és a bárt minőségi ételekkel és italokkal, de egyébként sem üres soha, az én vendégeim mindig találnak kedvükre való finomságokat” - árulta el a házigazda, aki azt sem titkolta, hogy kapott már 4 millió eurós ajánlatot is a lakásra, de ennyiért sem vált meg tőle. Augusztus 20-án pedig az egyedülálló kilátás miatt gyönyörűen látható a lakásból a légiparádé és a tűzijáték.

Fotó: Móricz István / Bors

Vagyonokat fizetnek a külföldiek a budapesti panorámáért 

Virágzik a budapesti luxuslakáspiac, a külföldiek hihetetlen összegeket képesek megadni azért, hogy Budapestet csodálják. A magyar főváros luxusingatlanjai bármikor felveszik a versenyt nyugat-európai társaikkal. A festői budai hegyekben megbúvó luxusvillák és a belvárosi kerületek penthouse-lakásainak ára nem a budapesti pénztárcához van szabva. Budapest olyan metropolisszá vált az elmúlt években, ami nemcsak a szemet gyönyörködtető természeti adottságaival, hanem az ingatlanok elhelyezkedésével és minőségével is felveszi a versenyt az európai nagyvárosokkal – számolt be a Metropolnak Balogh László gazdasági szakértő.

„Az itt tanuló egyetemisták és az itt dolgozó családosok bérlik vagy vásárolják meg ezeket, akik euróban vagy dollárban gondolkodnak. Mivel az anyaországukban általában sokkal magasabbak a bérleti díjak, ezért szemrebbenés nélkül kifizetik a luxuskategóriás lakásokat.”

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!