6 hónapja

Tyúkólat kapott szét egy medve Sülysápon

Bár rengetegen kételkednek benne, hogy valóban egy medve bukkant fel Sülysápon, több szakértő is azt állítja az ott talált ürülékről, hogy az valóban a nagyvadé.

Nagyon megosztja a helyieket egy, a Tegyünk Együtt Sülysápért Facebook csoportban közzétett bejegyzés arról, hogy medve garázdálkodik Sülysápon. A történetben egy tyúkól elleni támadás szerepel, bizonyító fotó azonban nem készült a rongálásról, ezért sokan kételkednek a sztoriban.

„A lakosok viccelődtek rajta, de a hír igaz”

„Pár napja posztot lehetett olvasni egy lakostól, miszerint Sülysáp melegvölgyben medve ürüléket fényképezett le egy nő az udvarán, ahol rongálásokat végzett az állat, valamint házi állatokat vitt el! A lakosok viccelődtek rajta, de sajnos úgy néz ki, a hír igaz. Nem kívánom megnevezni (kérésükre) az informátorokat, akik elmondták, hogy szakemberek, vadászati társaság, vadász, medve gondozó is, (köztük a Veresegyházi Medve otthon is) megerősítették, miután elküldték a nyomról a fotót, hogy ez kétséget kizárólag medvétől származik” – állítja a bejegyzés. Sokaknak az szúr szemet, hogy a bejegyzést nem a hivatalos szervek, vagy a sülysápi önkormányzat tette, hanem egy magánszemély, a sülysápi Facebook csoport adminisztrátora. Másik sülysápi Facebook csoportokban pedig szó sem esik a medvéről.

Képünk illusztráció. Fotó: Balogh Zoltán

Nyaralás miatt nincs fotó a támadásról

A sok kételkedő között azonban megjelent az a nő is, akinek a tyúkólát megtámadta az állítólagos medve. „Én nyaraltam két hetet, eközben értesültem az első "támadásról", amikor is kettétörte az ajtót valami, és elvitt egy pipimet. Megkértünk egy barátunkat, hogy jöjjön ide, és állítsa helyre a kárt, csinálja meg az ajtót, hogy a többi pipi biztonságban legyen. Átjött, megerősítette. Majd két nappal később jött az újabb hír, hogy éjjel megint itt járt valami. Mivel az ajtó meg volt erősítve, most a fém tokkal együtt (ami egy sín, mert tolóajtó volt a házon) kapta le az egészet úgy, ahogy van. Egy pipi eltűnt, egy súlyosan megsérült. Hát bocsánat, hogy nem szaladtam haza 1200 kilométerről, hogy kiírjam, lefotózzam, dokumentáljam minden hitetlenkedő és kételkedő ember kedvéért!” - mondta a nő, aki a medveotthon fő állatgondozójától azt a tanácsot kapta, hogy ha medvét látnak, legyenek hangosak, de ne agresszívak, ne közelítsenek hozzá, hanem távolodjanak tőle.

A helyiek most várnak, hátha érkezik majd valami hivatalos bejelentés arról, hogy valóban van félnivalójuk egy medvétől, vagy nincs.

Ha túrájuk, sétájuk során mégis találkoznának medvével, a következő viselkedési szabályok betartását javasoljuk:

A medve alapvetően békés természetű és csak nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Amennyiben medvét látunk, ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat (a bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja).

Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.

Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok. Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kannibálok, szexuális erőszakolók és más perverzek - valódi sorozatgyilkosok a filmvásznon

life.hu

Komoly elhatározásra jutott Fésűs Nelly lánya, Csenge: ezt szeretné csinálni

vg.hu

Letörte a gáz árát a Freeport közelgő elindulása

ripost.hu

Súlyos dolgokat állít Tápai Szabina, ezért válnak el Kucserával

vg.hu

Kiderült, mi a csehek legnagyobb félelme

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán telihold idején

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

ripost.hu

Budapestre érkezett a világhírű színész: 5 perces videóval jelentkezett be

ripost.hu

„Kék gömbök jöttek be a házba” – a halál torkából tért vissza a professzor

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Senki sem ismeri el, hogy napi 5 órát néz tévét - pedig ez az átlag

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

Ilyet még nem láttál: egyedülálló fotókiállítás készült a mellrákos nőkről

INSIDER

Megölte a 2 éves kisfiát Katalin, mégis csak a mobiljáért aggódott a bíróságon

INSIDER

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

INSIDER

Figyelem: Ezzel a módszerrel lopják el a magyarok banki adatait