INSIDER

Szerző Ripost

5 hónapja

„Legyen már vége a háborúnak!” - könyörgött a magyar kisfiú

Hónapok óta tart az orosz-ukrán háború, de még mindig nem látni a végét.

Szerző Ripost

A 2022-es orosz invázió Ukrajna ellen 2022. február 24-én vette kezdetét, amikor Oroszország hadműveletet indított Ukrajna ellen. Ez pedig kezdetét vette a legnagyobb katonai konfliktusnak Európában a második világháború óta. 

Rengetegen kényszerültek elhagyni az otthonaikat és sajnos több halálos áldozatot is követelt a két fél konfliktusa. Ez pedig a legfiatalabbakat is megviseli. A mogyoródi Military táborban van egy kisfiú, akinek magyar az anyanyelve, de ukránul és oroszul is beszél. Ugyanis a tízéves szőke kisfiú anyukája ukrán, édesapja orosz – olvasható a Blikk oldalán. 

Fotó: Pixabay

„Oroszul jól beszélek, ukránul is értek. Mindkét országban jártam már a rokonoknál, legutóbb alig egy éve. Nagyon szép hely mindkettő. A háborúról nem sokat tudok, nem beszélünk róla otthon. Persze, azt azért látom, hogy a szüleim néha szomorúak. És azt kívánom, legyen már vége a háborúnak!” - mondta a kisfiú a lapnak. 

A táborban egyébként a gyerekek maguknak főznek és a takarítást is ők végzik. A kapunál éjszakai őrséget teljesítenek, terepgyakorlaton edzenek, sőt korábbi katonák vezetésével megtanultak kalasnyikovot hatástalanítani. 

A szomszédos háború miatt semmit nem változtattak a tábor képzési alaptematikáján a korábbi évekhez képest, de arra is ügyelnek, hogy ez a téma ne nagyon kerüljön szóba.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!