1 hónapja

Hihetetlen, így kótyavetyélik el a lakásokat Zuglóban

Eredetileg csak 55 lakást adtak volna el, de módosították a lakáshasznosítási tervet.

Nyilvános ülésen tárgyalta a június 30-ai testületi ülésen a zuglói önkormányzat a lakáshasznosítási tervének a módosítását. Eszerint a korábbi célokhoz képest már nemcsak 55, hanem 64 lakást fog az önkormányzat eladni lakásállományából. A hó végi ülésen arról is döntés született, hogy mely ingatlanokat jelölik ki eladásra. A 64 lakás eladását, és 32 ingatlan kijelölését 15 igennel és öt tartózkodással szavazták meg a zuglói képviselők.

2016-ban, Zugló polgármesterének megválasztásakor Karácsony Gergely a lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a kerületében, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. Ehhez képest az önkormányzat sem az ő polgármestersége idején, sem azóta egyetlen lakást sem épített, és 2022-re sem tervez sem építést, sem vásárlást.

Az eladások mellett csekély számú lakásfelújítást tűztek ki célul, arról ráadásul nem szól a fáma, hogy annak a Mexikói úti, lerobbant önkormányzati épületnek a felújítása ezekbe beletartozik-e, ahol végül a Több mint lakóház elnevezésű, innovatív, önkormányzati bérlakásokat tartalmazó társasházat akarják létrehozni. 

Elkezdték az emeleten a bontást a felújítandó, Mexikói úti épületen (Fotó: Ripost)

Bár a projekt eredetileg egy új bérház felépítéséről szólt, és közel 1,5 milliárd forintos támogatást is kapott még 2018-ban, idén egy már meglévő önkormányzati ingatlan felújítására módosították a terveket – miután kiderült, hogy az építkezésre nincs elég pénzük. Pluszköltség még így is van, a közbeszerzési eljárás nyertesével kötött szerződéshez szükséges bruttó 158,6 millió forintos többletfedezetet a zuglói önkormányzat vállalta magára. A Mexikói úti társasház felújítása igaz lassan, de elkezdődött: munkatársaink ottjártakor a hangok alapján az emelet bontásán dolgoztak a munkások.

 

Zuglói parkolási botrány

A Metropol már többször beszámolt az utóbbi hónapokban arról, hogy milyen káosz uralkodik a baloldali vezetésű kerületben. Egyebek mellett táskában mentek a milliók szocialista politikusok zsebébe: a hatóságok előtt tett vallomásokból kiderült, hogy éveken át működött a parkolási korrupciós hálózat, ami több százmillió forintot juttatott magánzsebekbe. A vallomások szerint Karácsony Gergely zuglói polgármesterkedése idején érintett volt Tóth Csaba, Horváth Csaba, Molnár Zsolt, és Baja Ferenc neve is felmerült. A Metropol megkérdezte az embereket is, hogy mindebből érzékeltek-e valamit. „Tudtuk. Természetesen mindenki lop. Egész Zugló, az egész főváros!” – ilyenek voltak a vélemények, amikor véletlenszerűen megállították az utcán parkolni készülő autósokat. Pont, mint a filmekben: a baloldali városvezetők táskákban vették át a milliókat kávézókban, hotelekben. Borbély Ádám fideszes képviselő korábban azt nyilatkozta: „Az önkormányzati cégek és pozíciók újraosztása Hadházy Ákos vezényletével történik, rajta keresztül próbálnak egyesek a zuglói tortából minél nagyobb szeletet kihasítani. A helyi szocialisták 5,5 milliárdos hátországát jelentő vagyonkezelő cég megszerzése lehet a következő állomás, amellyel, illetve a testületi többség megszerzésével elérhetik a korábban mindent lefedő MSZP háttérbe szorítását.” Közben jelenleg is dühösek a zuglóiak, mert Hadházy Ákos az egyetlen magyar képviselő, aki nem tette le a mandátum gyakorlásához szükséges hivatali esküt a parlamentben, így nincs, aki a zuglóiakat képviselné.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb háború törhet ki Európában

origo.hu

Újabb elképesztő hírhamisítással bukott le a Telex

borsonline.hu

Tisztán látszik a micsodája, átlátszó fehérneműben tette szét lábait a szexistennő – 18+ fotó

mandiner.hu

„A baloldal megmutatta igazi arcát” – lemondásra szólították fel MZP cigányozó kiskunhalasi politikustársát

life.hu

Som-Balogh Edinának még mindig jól áll a bikini - a színésznő nem is szégyelli megmutatni testét

hirtv.hu

Egymásba karolva zuhant ki a hatodikról a színész és felesége

origo.hu

Nincs felső, amely elbírná Demi Rose hatalmas melleit - fotók

mindmegette.hu

11 bombasztikus ebéd, ha nem akarsz húslevest főzni a hétvégén

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül mutatja meg buja idomait a tüzes vérű színésznő

ripost.hu

Elképesztően egyszerű trükk, így készül a tökéletes palacsinta

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

INSIDER

Rabszállítót vennél? Most megteheted!

INSIDER

Búcsút mondhatunk a nyárnak? Ilyen időjárás vár ránk

INSIDER

Hihetetlenül cuki: így tölti a nyarat az SMA-s Zsombi

INSIDER

Rossz hírünk van, ha strandra készülsz