Létrehozva: 2022.05.29.

Kiderült: ezeket az európai városokat előzte meg Budapest

Az Eurostat felmérés is azt bizonyítja, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

Szerző Ripost

Budapest sok nyugati nagyvárost is megelőz, jobb nálunk az életszínvonal, mint Bécsben, Madridban vagy Berlinben - derült ki az Eurostat nemrég nyilvánosságra hozott kutatásából.

Amikor valaki külföldre akar költözni, gyakran felmerül, hogy hiába lehet mondjuk Londonban a hazai fizetés többszörösét megkeresni, ha közben az albérletek is csillagászati árba kerülnek. Az eltérő árszínvonalakat a PPS segítségével lehet szinkronba hozni, így derülhet ki, hogy mekkora a tényleges életszínvonal - magyarázza a novekedes.hu.

A PPS tulajdonképpen egy mesterséges közös valuta, erre számolnak át mindent, mondhatni közös nevezőre hozzák az országokat.  Ez lehetővé teszi azt, hogy a különböző valutát használó és eltérő árakon vásárló országokat összehasonlítsuk. Tehát ha egy magyar munkás kevesebbet is keres , mint egy ugyanolyan munkát végző angliai, mégis jobban él, ha sokkal kevesebbet fizet a termékekért és szolgáltatásokért.

Tehát nem azt kell csak nézni , amit a laikusak szoktak, hogy melyik országban keresnek többet az emberek , hanem azt is, hogy mennyiből élnek, a keresetük hány százalékát költik el alapvető szükségleteikre, vagyis a jövedelmük hány százaléka marad meg.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Megtudtuk: a mi térségünkben a gazdaságok jellemzően fővárosközpontúak. A vidéki régiók általában le vannak szakadva. Ezzel szemben Németországban például szinte minden régióban az uniós átlag fölött élnek az emberek.

Az Eurostat számaiból az is kiderül, hogy a COVID miatt,Nyugat-Írországot leszámítva szinte mindenütt esett az életszínvonal 2019-hez képest. A járvány előtti évhez viszonyítva kevés változás történt a rangsorban. Varsó régiója viszont megelőzte Pozsonyt.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek