Létrehozva: 2022.04.01.

Külhoni iskoláknak is nyitott a High-Tech Suli Program!

A határon túli intézmények is pályázhatnak a 25 millió forint értékű támogatásra.

Szerző ripost

Több, mint egy éve, hogy a Mészáros Csoport elindította a High-Tech Suli programot, amely a legmodernebb digitális technológia segítségével emeli új szintre az oktatást. Magyarországon már 25 intézményben összesen több, mint 10.000 diák vesz részt a programban, most pedig a magyar kultúra megőrzésében fontos szerepet játszó, határon túli iskolák számára is nyitott a lehetőség. Így ezúttal 5 hazai intézmény mellett, 4 külhoni iskola is pályázhat a digitális terem egyikére.

A tantermekben olyan eszközök segítségével tanulhatnak majd a diákok, mint az interaktív panel, oktató robotok, vagy éppen a 3D nyomtató, de a különleges berendezéseken kívül tanulói és tanári laptopokat, valamint teljes bútorzatot is biztosít a program. Az iskolák technikai hátteret, míg a tanárok szakmai segítséget kapnak, valamint a program ideje alatt anyagi juttatásban is részesülnek. A Mészáros Csoport által indított High-Tech Suli program így már egy milliárd forintot is meghaladó összeget fordít iskolák fejlesztésére, amelyhez olyan cégek is csatlakoztak, mint a Duna Group, az Épkar Zrt. és a Soltút Kft.

"A High-Tech Suli programban résztvevő intézmények sikerei, történetei pár hónap alatt elterjedtek az iskolák, önkormányzatok és oktatási szereplők között. A digitális technológiák, az új pedagógiai módszereket támogató bútorzat és az alkotópedagógiai eszközök azonnal átalakították az iskolák életét. A 21. századi kompetenciák fejlesztése a legújabb technológiákkal ötvözve új kapcsolatokat teremtett a helyi vállalkozásokkal, növelte a természettudományok népszerűségét és új motivációs eszközöket adott a pedagógusok kezébe" – mondta el Horváth Ádám, a High-Tech Suli program szakmai vezetője. 

A High-Tech Suli programban elnyerhető eszközök kibővítik az ismeretszerzés csatornáit, a halláson és az olvasáson kívül a kiemelt szerepet kap a vizuális szemléltetés is. Ezen kívül a kiegészítő eszközök segítségével lehetőség nyílik további érzékszervek bekapcsolására is. A modellezés a 3D nyomtatóval vagy a lézervágóval, a robotokkal elvégzett szimuláció jelentősen megnöveli azon tanulók számára is a tanulás hatékonyságát, akiknek a hagyományos, papír alapú leírások és sematikus rajzok alapján ez nehézséget okoz.

"A High-Tech Suli program kiemelkedő eredményei felkeltették a határon túli magyar pedagógusszövetségek érdeklődését is. Aáry-Tamás Lajos oktatási biztos azzal a kérelemmel fordult az Innovatív Oktatásért Alapítványhoz, hogy a határon túli magyar iskolák számára is nyissa meg a pályázat lehetőségét. A kérésnek eleget téve, a kuratórium döntése alapján 4 határon túli terület számára elérhető a pályázat. A szlovákiai, romániai, szerbiai és horvátországi magyar pedagógusok szervezeteinek bevonásával 2022. április 4-től megnyílik a High-Tech Suli pályázat számos, a magyar kultúra megőrzésében és terjesztésében kulcsszerepet játszó iskola számára" – számolt be a pályázatról Horváth Ádám. 

A pályázatok a www.hightechsuli.hu oldalon érhetőek el.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

mandiner.hu

Mi történt? Ursula von der Leyen kétperces videóban áradozik a magyarokról!

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal

INSIDER

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen

INSIDER

Indul a strandszezon! Megnéztük, mikor nyitnak a strandok és mennyibe kerül a strandolás