Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER
Létrehozva: 2022.03.25.

Friss felmérés bizonyítja: kiállnak a magyarok a családbarát kormányzás mellett

Az országos reprezentatív kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével történt.

Szerző Ripost

A magyar emberek többsége elégedett az elmúlt 12 év családbarát politikájával és a jövőben is ezt az irányvonalat támogatja – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) reprezentatív kutatásából. 

A kormány több mint egy évtizede folyamatosan bővíti a családtámogatási rendszert, és soha nem látott segítséget nyújt a családoknak. A február végén-március elején készült felmérésben a megkérdezettek szerint a legfontosabb családbarát intézkedések mindegyike hozzájárul a családok anyagi helyzetének javulásához.  

A változás 2010-ben történt. A családbarát fordulatnak köszönhetően azóta  a kormány kiemelten támogatja a családokat, a szülőket, a gyermekeket, az időseket és a fiatalokat egyaránt.

Fotó: Shutterstock

A felmérés eredménye szerint 10-ből 7-en (72%) ismerik a kormány családpolitikai intézkedéseit, és többségük (68%) elégedett a családbarát kormányzással. A leginkább érintettek, vagyis a gyermeket nevelők – közülük is leginkább a gyermekgondozási ellátásokban részesülők – ennél is nagyobb arányban elégedettek a családbarát intézkedésekkel.

A megkérdezettek döntő többsége úgy gondolja, hogy a jelenlegi családpolitika segíti a gyermekes családokat (76%), kiemelten támogatja a nagycsaládosokat (82%) és a gyermeket tervező párokat (73%). Az emberek többsége azzal is egyetért, hogy az elmúlt 12 év családpolitikája nagyban segítette az időseket, a nyugdíjasokat (60%) és a fiatalokat (59%) egyaránt.

Az emberek háromnegyede méltányolja a családok érdekeit képviselő intézkedéseket, és ugyanennyien gondolják úgy, hogy a családtámogatások révén javult a gyermekvállalási és házasodási kedv Magyarországon.

Fotó: Pixabay.com

A válaszadók kétharmada szerint Magyarország történelmében az elmúlt 12 év előrelépést hozott a családoknak. A többség (62%) azzal is egyetértett, hogy a polgári kormány sikerét jól mutatja a családok életszínvonalának javulása.

A jövőre vonatkozóan 82% nyilatkozott úgy, hogy a családtámogatások mostani rendszerét fenn kell tartani, sőt, 86% szeretné, ha az tovább bővülne. A felmérésben résztvevők közül a legtöbben, 10-ből 9-en azzal a kijelentéssel értettek leginkább egyet, hogy fokozottan kell támogatni a családalapításban a 30 év alatti fiatalokat.

Fotó: Shutterstock

A felmérésben résztvevők szerint a legfontosabb családbarát intézkedések mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy könnyebb legyen gyermeket vállalni és nevelni Magyarországon, szerintük ezt leginkább a babaváró támogatás (93%) segíti, de hasonló mértékben fontos és hasznos a családi adókedvezmény (92%), az otthonteremtési támogatások (89%), az ingyenes tankönyv (89%) és a gyermekek kedvezményes étkezése (92%). 

Fotó: Markovics Gábor

Tízből nyolc válaszadó szerint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a családbarát munkalehetőségek, a több bölcsőde, óvoda létesítése, valamint a megnövekedett gyermekgondozási ellátások összege is nagy segítség a gyermekes családoknak.

Arra a kérdésre, hogy a személyes életükben egy-egy intézkedés mekkora segítséget jelent, az érintettek a gyermekes családoknak járó személyi jövedelemadó-visszatérítést és a családi adókedvezményt tették az első helyre (85%). Az idősek számára jelentős támogatást nyújt a 13. havi nyugdíj visszavezetése (78%), a 25 év alattiak számára pedig az szja-mentesség (76%). A saját életére vonatkozóan az emberek többsége jelentős segítségnek értékelte a rezsicsökkentést (77%), a benzinár befagyasztását (74%) és az alapvető élelmiszerek árának rögzítését is (57%).

Összességében elmondható, hogy Magyarországon a család az első. A kormány immár 12 éve kiemelten támogatja a családokat: a szülőket, a gyermekeket, az időseket és a fiatalokat egyaránt. A magyar emberek méltányolják ezeket az intézkedéseket, elégedettek a családbarát kormányzás intézkedéseivel és a jövőben is ezt az irányvonalat szeretnék megtartani és támogatni.

origo.hu

Egyenként töröm el az összes ujjadat, Magyar Péter embere így fenyegetett meg egy újságírót

ripost.hu

Zimány Linda besokkalt, ügyvédekkel támad

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke lányt szeret: fotókon Szoboszlai Dominik barátnője

magyarnemzet.hu

A Fidesz ebben a kerületben visszaveheti az irányítást, Gyurcsányék megijedtek

mandiner.hu

A Real Madrid BL-döntőre készülő szupertehetsége magyar focistáról áradozott

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

travelo.hu

VIDEÓ: Hamarosan kezdődik az egyik leglátványosabb természeti jelenség hazánkban

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

ripost.hu

Most jött: robbanás történt Magyarországon, nagy a baj

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER

„Ez nem a mi háborúnk, nem nekünk kell odamenni harcolni" - így vélekednek a magyarok a háborúról

INSIDER

Magyar Péter a kötelező sorkatonaságot támogató Weberrel akar szövetségre lépni

INSIDER

Európa ilyet még nem látott, százezreket várnak szombaton a belvárosba

INSIDER

Másra akarta kenni a gyilkosságot a férfi, aki minden idők egyik legbrutálisabb bűncselekményét követte el

INSIDER

Kocsis Máté: június 9-én megvédhetjük Magyarország békéjét

INSIDER

"Kérlek, vigyázz ránk fentről" - így köszöntek el a verőcei hajótragédia utolsó áldozatától

INSIDER

Szívfacsaró látvány: így néz ki a verőcei hajóbalesetben elhunyt Bogi sírja - fotó