Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2022.03.18.

Elképesztő megoldás segít a gyakori ízületi problémán

Különleges tornavideót készített a Semmelweis Egyetem.

Szerző Ripost

A fej-nyak területén elhelyezkedő izmok, rágóízületek megbetegedései a leggyakoribb mozgásszervi bajok közé tartoznak. Főbb tünetei a rágóizmok és az állkapocs-ízületek fájdalma, a korlátozott szájnyitás, vagy akár a rágást kísérő recsegő, kattogó hang. 

A Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának szakemberei videón mutatják meg azokat az egyszerű tornagyakorlatokat, amelyek hozzájárulhatnak a fájdalmak csökkentéséhez vagy akár megszüntetéséhez.

Az egészséges szájmozgások nagyon egyszerűen felismerhetők. A szájnyitás akadálytalan, az állkapocs egyenes vonal mentén mozdul felfelé és lefelé is. Ha az állkapcsunk ettől nagyon eltérően, „s” vagy „c” alakban mozog, illetve ha a kitátott szájban az alsó és a felső metszőfogak között nincs 35-40 milliméter távolság, akkor érdemes orvoshoz fordulni 

– tanácsolja dr. Schmidt Péter klinikai főorvos.

A szakember arra is figyelmeztet, hogy a gyakorlatokat csak orvos javaslatára végezzük el, hiszen nagyon fontosak a megfelelő útmutatások, a szakképzett gyógytornász vagy orvosi segítség, illetve ellenőrzés.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek