INSIDER

Szerző Ripost

9 hónapja

Hazaengedték a kórházból az SMA-s Zentét – ezt mondják most az orvosok

A kisfiú édesanyja számolt be a fejleményekről.

Szerző Ripost

Mint arról a Ripost beszámolt, a Bethesda Gyermekkórházban „vendégeskedett” a kis SMA-s Zente, ugyanis a szokásos orvosi vizsgálatok vártak rá. 

Ilyenkor persze mindig izgulok egy kicsit, hogy minden rendben legyen

– fogalmazott korábban az édesanya, aki egy friss poszttal jelentkezett nemrégiben. Ebben arról ír, hogy a kisfiú végre hazamehetett, mert minden vizsgálat elkészült.

„Annyira jó itthon lenni!” – kezdte az édesanya, majd azzal folytatta, hogy Zente értékei nagyon jók lettek az alvásvizsgálaton. „Az alvásvizsgálat ebben a betegségben rutin és évente legalább egy alkalommal elvégzik. Ebből látszik, hogy amikor alszik, akkor is rendesen vesz levegőt, az hogy alacsony pulzus mellett is tökéletes-e a szaturació (igen, az) és még sok minden más.”

A vizsgálat után a Budapesten foglalt szálláshelyre mentek és Zente megkapta az ajándékát. Kérhetett valamit arra az esetre, ha ügyes lesz a vizsgálaton, a gyermek pedig epret kért, amit nagy boldogan nyammogott el. Később egy sebészeti vizsgálat és egy hozzá kapcsolódó ultrahang készült el, illetve április elején vár még egy SMA-tól független kis műtét Zentére, ennek részleteit is átbeszélték.

„Aztán következett a szokásos vérvétel, amitől a legjobban fél. Most is sírt, főleg, hogy szerencsétlen módon fültanúja lett egy másik gyermek vérvételének, aki szegény rettenetesen üvöltött” - tette hozzá az anya. „Vérvétel után Ibolya néni szokás szerint hamar megvigasztalta, és mivel a legrosszabbon már túl volt, ismét elemében volt. Jött-ment, mesélt, kérdezett, szórakoztatott mindenkit. Néhány mérés és vizsgálat után indultunk a mozgástesztre Timi és Sára nénihez. Itt nagyon büszke voltam rá, mert azonnal bemutatott egy jó hosszú önálló sétát, amire meg is kapta a maximális 2 pontot" – magyarázta az anyuka.

Innen neurológiai vizsgálatra mentek, ahol a doktornő megdicsérte a kisfiút az elért fantasztikus eredmények miatt és büszkén vezette ki kézen fogva a lifthez a gyermeket. Zente ezután kardiológiai kontrollon vett részt, ahol szintén nagyon ügyes volt, édesanyja nem is lehetett volna rá büszkébb.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!