Létrehozva: 2022.02.08.
Módosítva: 2022.02.08.

„A feleségemért és a kisbabánkért azóta is küzdenek” – kórházba került 3 gyermek és egy terhes kismama Gyomaendrődön

A terhes kismamát súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba.

Szerző Ripost

Pusztító lángra kapott egy gyomaendrődi családi ház födémszerkezete: a házban négy felnőtt és három gyermek tartózkodott a szörnyű éjjelen: a 7 hónapos terhes kismama és férje, illetve a férfi nagybátyja és annak családja.

„Mindenkit súlyos füstmérgezéssel szállítottak kórházba, a feleségemhez rohammentőt kellett riasztani, ő járt a legrosszabbul, az ő élete negyed órán múlott, de nekünk is csak egy órával kellett volna tovább aludni ahhoz, hogy már ne keljünk fel” – fogalmazott közösségi oldalán írt posztjában a családfő, aki azt is elárulta: a ház megtelt szén-monoxiddal, a kivonuló tűzoltók pedig végül eloltották a padláson keletkezett izzást. A Ripost megkereste a férjet, aki így emlékszik vissza a pár nappal ezelőtti borzalmas éjszakára:

„Hajnalban a 7 hónapos terhes feleségem rosszul volt, és úgy döntött, vesz egy fürdőt. Azt hitte, a terhesség miatt kap nehezen levegőt és amiatt van hányingere. Ő járt a legrosszabbul, mert háromnegyed órát töltött a szén-monoxiddal szennyezett közegben. Szerencsére nála volt a telefonja. A hívására ébredtem, beleszóltam a készülékbe, de válaszolni már nem tudott. Egész addig nem értettem, miért hív hajnalban, amíg be nem mentem a fürdőszobába. Ott találtam, de már nem volt magánál” – emlékezett vissza a történtekre Seruga Roland. Azonnal hívták a 112-t. „Kijöttek a tűzoltók, mentők, rendőrök, tűztechnikusok. A házban élők közül mindenki kórházba került füstmérgezéssel, kivéve engem, mert én a helyszínen kaptam oxigént, és jobban lettem.Mostanra hála istennek mindenki jobban van, ám a feleségemért és a születendő kisbabánkért azóta is küzdenek, hiszen az oxigénhiány miatt idő előtt megszülhet.”

Fotó: Facebook

„Mi csak két hete lakunk itt, de a födémszerkezet izzása korábban kezdődhetett. Ez egy hagyományos nádfödém, két vakolat között van a nád, ami elkezdett izzani a mennyezetben, így észre se vettük, hiszen nem füstölt, mert be volt zárva két vakolat közé. Akkor kezdett füstölni, mikor a gerendákat is elkapta. A tűzoltók végül megbontották a vakolatot, akkor lobbant be az egész” – mesélte a férfi.

Újra kell építeni a házat

A család nemrégiben vette a házat, melybe több millió forintot már beleöltek, és semmi pénzük sem maradt, hogy újjáépítsék azt.

„Ami nem égett le, az oltás során elázott. Nem vagyunk kéregetős típusok, de nincs más választásunk, mert romokban az egész ház. Azért is fontos a dolog, mert a feleségem napok óta megfigyelés alatt áll, bármikor megszülhet, és szükségünk lesz otthonra” – mondta Roland. „Jelen felállás szerint a kár körülbelül 2,5 millió forint, a födém legalább 30 négyzetméteren károsodott, több tartógerenda és léc is a tűz áldozata lett, így a ház jelenleg lakhatatlan. Az elektromos hálózat is károsodott, a házat a villanyoszlopról is le kellett választani” – fogalmazott a férfi, aki bevallja, saját erőből nem tudják finanszírozni a helyreállítást.

Fotó: Facebook

Segítségre van szükségük

A család gyűjtésbe kezdett, hogy segítséggel a károkat helyre tudják állítani, valamint az építkezést lehetőség szerint a szülés előtt be tudják fejezni. A pénzadományok mellett szívesen fogadnak megmaradt építőanyagokat, faanyagot, esetleg kedvezményt bármilyen építészeti áruházba, de aki kétkezi munkával tud hozzájárulni, az is hatalmas segítség lehet nekik. Burkolók, kőművesek, ácsok, regisztrált villanyszerelők tudása is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy hamarosan születendő kisbabájukkal legyen hol lakniuk.

Ide kattintva tudsz segíteni!

„Hála istennek már kaptunk felajánlást, egy regisztrált villanyszerelő jön hozzánk, ő kötheti vissza az oszlopra az áramot. Ez is hatalmas segítség nekünk! Aki segítene, de nincs pénze, annak a kétkezi munkája is óriási pluszt jelentene nekünk és a születendő kicsinek is”sóhajtotta bizakodóan a családfő.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

Azok a lábak: durván felvágott ruhában ragyog Stana Alexandra

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

travelo.hu

A rossz idő miatt Barcelonában ragadtak a Wizz Air magyar utasai

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

"Megszakad a szívem" - Ezt mondta az édesapa, akinek patkány harapta meg a kislányát

INSIDER

Érthetetlen tragédia: nem törődtek vízbe esett barátjukkal, megfulladt

INSIDER

Hollywoodi színészekkel forgatott, most a zsidó sorsot viszi színpadra

INSIDER

Eltűnt egy 3 éves autista kisfiú, amíg a nagymamája teregetett