12 hónapja

6+1 durva lépés Karácsonytól: ezt intézte a főváros Mekk mestere

A főpolgármester eddigi regnálása alatt döbbenetes változásokat hozott Budapest és a fővárosban élők, dolgozók számára. Ezekből szemezgetett a Ripost7.

Felháborító, ésszerűtlen és bicskanyitogató lépések sora köthető Karácsony Gergely nevéhez, aki főpolgármesterként egyre-másra hozza szinte minden téren a botrányos döntéseket.

1. Sárga festékes autósüldözés

Karácsony Gergely főpolgármester már a megválasztása előtti hónapokban arról beszélt, hogy ki kell szorítani az autósokat Budapestről. A nagykörúti „ideiglenes” biciklisávok miatt óriási dugók alakultak ki a városban.

Fotó: Bors

Erre tett rá még egy lapáttal, hogy egy időben kezdődött meg a fővárosban több olyan nagyberuházás, mint a Lánchíd-felújítás, és a Blaha Lujza tér átépítése.

2. Méhlegelőből gaztenger

A főváros úgy spórol a Főkert költségvetésén, hogy 344 millióról 180 millió forintra vágták meg a pénzüket, ezért kitaláltak egy hangzatos projektet, a „kísérleti alternatív gyepgazdálkodást”, és elnevezték az érintett területeket méhlegelőnek. Ez egyébként nem rossz ötlet, ha jó helyen van a méhlegelő, és gondozzák: de mit csinált ehelyett a főváros? Kitettek pár táblát, majd egyszerűen nem kaszálták a területet. Az eredmény? Elburjánzó gaztenger színesítette a közparkokat a városban.

3. Ledózerolt virágágyás a Lánchídnál

A Budapest ékkövének tartott Clark Ádám téri virágágyás túlélte a kommunizmust, a szovjet tankokat, Rákosit és Kádárt, de a baloldali „zöld” városvezetés eltüntette. Most a helyén egy beton körforgalom van, természetesen az elmaradhatatlan biciklisávval az autósok között.

Fotó: Nagy Zoltán/Metropol

4. Leszerelt kukák, szeméthegyek

Háromezer szemetest szerelt le 2021 januártól kezdődően a Fővárosi Önkormányzat, hogy ne kelljen költeni a szemét elszállítására, emiatt Budapest utcáin több helyen zsákokban áll a szemét. Ezzel a 390 milliárdos budapesti költségvetésben 120 millió forintot akartak megspórolni (vagyis a költségvetés 0,03 százalékát).

5. Villamosmutyi: 150 milliós bírság

A frankfurti használt villamosok beszerzését érintő 7 milliárd forintos ügyletről Karácsony Gergely még júniusban, a rendkívüli jogrend utolsó napján, egy személyben döntött. Frankfurt azért selejtezte le a villamosokat, mert azok nem klimatizálhatók, nyáron nagy bennük a forróság. A Közbeszerzési Döntőbizottság több súlyos jogsértést is feltárt a BKV-nál az ügyben, 150 millió forintos bírságra kötelezte a vállalatot.

6. Zátonyra futtatott BKV-s hajójáratok

A főváros vezetése először a pandémiára hivatkozva függesztette fel a menetrend szerinti közlekedést a Dunán, amit aztán a kormány szervezett meg Karácsonyék helyett.

Fotó: MTI

A főváros ősz elején még kitartott amellett, hogy jövőre újraindítják a BKV menetrend szerinti jára­tait, amelyhez üzemeltető céget keresett. A busz- és villamostenderekhez hasonlóan gyanús körülmények között írta ki dunai hajótenderét a BKV. Azonban gyorsan kiderült, hogy a győztesnek kihirdetni szándékozott cégnek semmilyen referenciája nincs.

+1. Jutalomeső a Városháza csókosainak

Karácsony azt ígérte, magukon kezdik a spórolást, de már tavaly januárban kiderült, milliós pulykapénzt kaptak fővárosi tanácsadók 2020 végén: Jávor Benedek 811 ezer forintot, a főpolgármester kabinetvezetője, Balogh Samu 1,2 millió forintot.

Fotó: Magyar Nemzet

A jutalmazottak között szerepelt Rényi Ádám kommunikációs igazgató 811 ezer forintos, valamint Misetics Bálint, a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója 805 ezer forintos tétellel. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról sem feledkezett meg, ő 711 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Új mellei vannak Berki Mazsinak

origo.hu

Jennifer Lopez ledobta a ruhát, így mutogatja magát - képek

borsonline.hu

Feladta a harcot a szervezete, elhunyt a fiatal influenszer

vg.hu

Új termékek, növekvő árak, változó polcok – holnaptól átalakul a Nemzeti Dohányboltok rendje

ripost.hu

Friss fejlemény a VV Fanni-ügyben

mandiner.hu

Zelenszkij: Oroszország nagy bosszúja elkezdődött!

origo.hu

A világ legszebb melleivel hódít a hihetetlenül hajlékony szuperszexi tornászlány - képek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. február 1.: a Bika kimondja, amit érez, a Skorpió legyen óvatos a hízelgőkkel!

ripost.hu

Csillagjegyed megmutatja, ki a te tökéletes lelki társad

ripost.hu

Új cickókat kapott Berki Mazsi? Gyanakodnak a kommentelők – Fotó

ripost.hu

Drámai sorok: Megrázta a magyar sztárt a nagykőrösi öngyilkos lány tragédiája

ripost.hu

Tényleg ilyen helyen tölti a börtönbüntetését Galambos Lajcsi?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

INSIDER

Felfoghatatlan: Mankójával küldte halálba lakótársát a férfi Pécsett

INSIDER

Omladozó házból kellett kutyákat menteni Borsodban

INSIDER

Nem élte túl: 11 törött bordával vitték kórházba a kiszáradt nőt

INSIDER

Dráma a vonaton: egy magyar férfi életéért küzdöttek