11 hónapja

Sokkoló felvétel: engedte vezetni a tízéves lányát egy kiskunhalasi férfi

Lebuktatta saját magát az a férfi, aki felelőtlenül hagyta, hogy kisgyermeke vezesse az autóját. Nem sokon múlt, hogy tragédia legyen a kaland vége.

Elképesztően felelőtlen módon viselkedett egy kiskunhalasi édesapa. A férfi engedte mindössze 10 éves kislányának, hogy vezesse az autóját.

Mindezt úgy, hogy a kocsiban ült a 11 éve kisfia is. A gyermek, koránál fogva, alkalmatlan volt, hogy vezesse apja járművét.

A kislány egy parkoló kamion közelében vezetett
Fotó: Ügyészség

Úgy tudni, hogy a kocsit az apuka indította be, majd átengedte a vezetést kislányának, aki mintegy 200 méteren át haladt a Kiskunhalas környéki település belterületén.

A férfi mindeközben az anyósülésen ült, de arra már nem figyelt, hogy gyermeke legalább be legyen kötve… Ehelyett inkább azzal volt elfoglalva, hogy telefonjával levideózza lánya vezetését.

A kisgyermeknek egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie, de szerencsére nem történt tragédia. Az egészet pedig végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült.

A férfi a felvételt később közzétette egy internetes közösségi portálon és az elvált feleségének is elküldte. Így, mondhatni, saját magát buktatta le. Felelőtlen viselkedésével súlyosan megszegte nevelési kötelességét, veszélyeztette mindkét gyermeke életét és erkölcsi fejlődését is.

A megdöbbentő eset még 2020. február 23-án történt. A jelenleg szabadlábon védekező apa számára felfüggesztett börtönt, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását kérte az ügyész, amiről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – írta az Ügyészség.

Íme a hátborzongató videó:

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!