Létrehozva: 2021.09.29.

Most érkezett: torkon szúrta magát a magyar bérgyilkos a börtönben

A börtönben öngyilkosságot próbált elkövetni a csantavéri bérgyilkosként emlegetett Dér Csaba. Itt vannak az elsődleges hírek az állapotától.

Egy éles tárgyat szúrt a nyakába Dér Csaba a börtönben, hogy így legyen öngyilkos. A hírt az ügyvédje is megerősítette.

Kifejezetten feszült, robbanékony állapotban van Dér Csaba az utóbbi időben. Tíz nappal ezelőtt éhségsztrájkba kezdett, miután feljelentést tett a rendőrségen az őt megtámadó maffiózó miatt, szerda délelőtt pedig önkezével próbált véget vetni az életének.

„Nyakba szúrtam magam”

„Délelőtt még beszéltünk Csabával, ő hívott engem. Nem beszéltük meg előre, hogy egyeztetünk, de gyakran előfordul, hogy felhív. Most is beszélgettünk és hallottam a hangján, hogy nagyon feszült. Mintha más tudatállapotban lett volna, csak azt hajtogatta, hogy bizonyítékok nélkül fogják elítélni őt. Hiába mondtam neki bármit, meg sem hallotta” – számolt be lapunknak a részletekről dr. Gulyás Krisztián, Dér védőügyvédje.

Dér Csaba (Fotó: police.hu)

„Tíz perccel azután, hogy letettük a telefont, újra hívott. „Nyakon szúrtam magam” – mondta. Visszakérdeztem és szóltam neki, hogy értesítenem kell a büntetés-végrehajtást. Erre bontotta a vonalat. Én azonnal telefonáltam és kiderült: igazat mondott. Azt az információt kaptam a börtönből, hogy megsérült, viszik vizsgálatra.”

Éhségsztrájk a börtönben

Az ügyvéd szerint Dér nem alaptalanul feszült: közeleg ügyének a másodfokú tárgyalása, ráadásul ő maga is tett nemrég egy feljelentést.

„Amíg szabadlábon volt, szó szerint vadásztak rá a maffiózók, azt mondja: ezért vetemedett gyilkolásra” – jelentette ki az ügyvéd.

„Még mielőtt elfogták volna, Budapesten bérelt egy lakást, és ott megpróbálta megölni őt valaki, nevezetesen egy szerb maffiózó, akit meg is nevezett az iratban. Ez a férfi egy igazi keményvonalas bűnöző, még a szerb elnök elleni merénylet kapcsán is felmerült a neve. A rendőrök nem találták a lövedéket, így lezárták az ügyet, Csaba azonban nem szeretné ezt annyiban hagyni. Ezért is kezdett a feljelentése beadása után éhségsztrájkba: hogy megmutassa, mennyire komolyan veszi ezt az egészet” – mondja az ügyvéd.

Közeleg a másodfok

Ráadásul nemsokára kezdődik a másodfokú tárgyalása, amelyen arról döntenek: életfogytiglan börtönben marad-e. A vád szerint a csantavéri Dér Csaba korábban egy forgalmas amszterdami étteremben megölt egy horvát maffiózót, aki a holland rendőrség besúgója volt. 2018 szeptemberében V. Lászlónak 11 kiló kokaint kínált eladásra. A Pólus Center melletti erdős részen találkoztak, ám Csaba nem kokaint, hanem édesítőszert vitt. Mielőtt V. László fizetett volna, 40 centiméterről tarkón lőtték őt. A testét a Szilas-patakba rejtették, ott talált rá másnap egy kutyasétáltató. Dér Csaba a gyilkosságot előbb beismerte, majd miután az ügye Magyarországra került, a vallomását visszavonta, és azóta is következetesen tagadja a tett elkövetését. Ügyében márciusban hozott elmarasztaló ítéletet a Fővárosi Törvényszék: a végzés szerint az életfogytiglani büntetésből leghamarabb 40 év múlva szabadulhat.

Nem tagadja, hogy ölt már embert

Régivágású bűnözőnek tartja magát Dér Csaba: bár azt nem tagadja, hogy ölt már embert, mégis vannak dolgok, amiket nem képes elfogadni. Ilyen a nők és gyermekek elleni erőszak és gyilkosság. Maga is bántalmazott volt fiatalkorában, ami befolyásolta a személyiségfejlődését – írta meg korábban a Bors. Dér Csaba még 2019-ben közvetlen közelről, hidegvérrel végzett ki Belgrádban egy vállalkozót. Nebojša Marković családapa épp gyerekkocsit pakolt be az autóba, amikor lelőtték. Dér egy évvel korábban Budapesten, a Pólus Center mögötti parkolóban is ölhetett, legalábbis ezzel is vádolják. Előbbi esetért távollétében idén nyáron 40 év fegyházbüntetésre ítélték a belgrádi emberölésért. Dér Csabát 2018 óta Magyarországon tartják fogva.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

mandiner.hu

Tényleg ünnepi ez a nap: a Fradi bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe!

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

hirtv.hu

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Megjelent a friss fotó: mindenki odáig van a születésnapos Sarolta hercegnőért

ripost.hu

Most érkezett: idegen életre utaló jeleket találtak a világűrben

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián