12 hónapja

Döbbenet: már újságot is hamisítanak a vírustagadók

Mindent bevetnek, hogy meggyőzzék a szülőket arról, ne oltassák be a gyerekeket. Őrülten veszélyes az akciójuk.

Döbbenetes, mire nem vetemednek a vírustagadók annak érdekében, hogy meggyőzzék az embereket arról: ne vegyék fel az oltást.

Most, hogy zajlik a gyerekek kampányszerű oltása, a szülőket próbálják befolyásolni.

Egy újságot hamisítottak, ami úgy néz ki, mintha egy létező újságot fotóztak volna be. Az álcikk címe: A WHO módosítja az ajánlást: Ne oltassa be a gyermekeket és a serdülőket!

Fotó: Facebook

Első ránézésre nem tűnik fel, hogy ez nem egy valódi újságcikk, de ha jobban megnézzük, egyértelmű a hamisítás. Először azt tűnik fel, hogy a bekeretezett cikk sötétebb betűkkel van szedve.

Ha beleolvasunk, akkor pedig az adathalász üzenetek juthatnak eszünkbe. A szöveg ugyanis tört magyarsággal, helytelenül van írva, valószínűleg fordító programmal készítették.

„Ezentúl közvetlenül és képesítés nélkül mondja: Nem, ne oltson be!” – ezzel az értelmetlen mondattal akarják meggyőzni a szülőket.

A cikk- és újsághamisítás mellett a WHO nevével és logójával is visszaélnek a vírustagadók.

Az álhírt a Facebookon terjesztik, különböző csoportokba belépve osztják meg a vírustagadók.

A Covid elleni, mRNS alapú vakcinák gyermekkori alkalmazásának biztonságosságát és hatásosságát szigorú kritériumoknak megfelelő klinikai vizsgálatok igazolják a 12 éves kort betöltött korosztályban. A gyógyszer-engedélyező hatóságok – az amerikai FDA és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – a vizsgálati eredmények alapján döntött úgy, hogy 12 éves kortól engedélyezi a gyermekek oltását. A védőoltás nem jelent veszélyt a gyermekekre nézve: a tapasztalatok szerint az előforduló oltási reakciók általában enyhék és hasonlóak a felnőtteknél jelentkező panaszokhoz.

Fotó: MTI

A gyermekek oltása elleni felbújtás azért is veszélyes, mert noha náluk általánosságban kisebb a súlyos-életveszélyes Covid-19-megbetegedés és a súlyos szövődmények esélye, mint az idősebbeknél, ugyanakkor nem kizárt – különösen az újabb variánsokkal való fertőződés esetén.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!