1 éve

Új módszerrel támadnak az unokázós csalók

Új módszerrel vertek át egy idős asszonyt az unokázós csalók. Úgy tűnik, befellegzett az eddigi hazugságnak a balesetet szenvedett unokáról, de a csalássorozat folytatódik.

Új hazugságokkal folytatódik az unokázós csalók tevékenysége, már nem azzal veszik rá a nagyszülőket, hogy balesetet szenvedett gyerekeik vagy unokáik nevében telefonálnak.

Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

2018-ra szaporodtak meg az „unoka-trükk” módszerével elkövetett csalások. Ezek lényege, hogy a bűnözők idős embereket hívtak fel, magukat rokonnak kiadva, és azt mondták: megsérültek, autójukban nagy értékű kár keletkezett, ezért pénzre van szükségük. A hívó jellemzően arra hivatkozott, hogy a helyszínen kell maradnia, ezért egy barátját küldi a pénzért.

A rendőrség 2018-ben külön nyomozócsoportot hozott létre az ilyen jellegű bűncselekmények felderítésére. Ez a nyomozócsoport azonosította 2019-ben azt a bűnszervezetet, amelyet az Egyesült Királyságból irányítottak. Mellettük összekötőkből, szervezőkből, futárokból állt a szervezet.

Augusztus 23-án azonban azzal hívtak fel egy idős tárnoki asszonyt, hogy a fia drogügyletbe keveredett és a rendőrségen van. Azt mondták az asszonynak, hogy addig ott tartják a fiát, amíg nem küldi el az összes ékszerét és pénzét az ügyvédnek. Amikor a kétségbeesett nyugdíjas eleget tett a kérésnek és borítékba tette egymillió forintját, két nő elment a pénzért és ameddig egyikük az autóban várakozott, a másik ügyvédnek kiadva magát átvette az idős nőtől a borítékot, benne a pénzzel- tájékoztatta a Ripost-ot a Pest Megyei Főügyészség.

Az érdi rendőrök hihetetlen gyorsasággal, a csalás után két nappal elkapták a két csalót, de addigra sajnos az idős asszony pénzének nyoma veszett. A két nő előállításáról a rendőrség tett közzé videót:

Az Érdi Járási Ügyészség a két nő letartóztatását indítványozta.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek idős rokonaikra és ismerőseikre, mondják el nekik is, hogy ilyen esetben ne adják át idegeneknek az értékeiket, hiába adják ki magukat a telefonáló csalók hivatalos személynek. Minden esetben értesítsék a hozzátartozókat és a rendőrséget!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!