1 éve

Íme, az LMBTQ nevelési módszere: itt a GayBC könyv

Minden kisgyermekes szülő kívülről fújja azokat a dalokat és könyveket, amelyek az ABC-re tanítják a kicsiket. Az LMBTQ közösség szerint is szükség van a betűk mielőbbi elsajátítására, az ő értelmezésükben azonban az L betű nem a lovat szimbolizálja, hanem a leszbikusokat.

A könyvesboltok polcai és az internet is tele van olyan mondókákkal, dalokkal, amelyek azt segítik, hogy az óvodáskorú gyermekek minél könnyebben el tudják sajátítani az ABC-t. Az LMBTQ közösség azonban már erre is rátette a kezét, és Móra Ferenc Zengő ABC-je helyett az egyelőre csak angol nyelven elérhető GayBC's (ejtsd: géjbiszi. A gay szót az angol nyelvben a homoszexuálisokra használják) nevű könyvet ajánlja a kiskorú gyermekeket nevelőknek.

A 2019-ben megjelent M.L. Webb által írt könyvben a betűk egy-egy LMBTQ kifejezést jelentenek. Így a T betűt a transz szóval, az L betűt pedig a leszbikus kifejezéssel illusztrálják.

Fotó: thelittlegayshop.com
(Szabad fordításban. A G jelentése GAY, a szó, amely magában foglalja, hogy lány vagy és a lányokat szereted vagy fiú vagy és a fiúkat szereted.) Fotó: kromasol.com

A könyvpiacon egyre több olyan kisgyermekeknek szánt könyv jelenik meg, amely az LMBTQ közösséget propagálja. Nyugaton pedig már az is minden napos jelenségnek számít, hogy akár transzvesztita LMBTQ-aktivisták járnak be óvodákba, iskolákba, hogy a másságot népszerűsítsék akár ezekkel a könyvekkel. A legnagyobb probléma pedig talán az, hogy sokszor ehhez a tanintézmények nem is kérik ki a szülők engedélyét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!