1 éve

Nincs vége a jégesőveszélynek, őrült időjárással jön a hétvége

A pénteki időjárás nem sokban különbözik majd a csütörtökitől; gomolyfelhőzet, közepesen meleg idő, de a hétvégén már érdemes lesz vigyázni.

Különös időjárás jön a hétvégén. Pénteken sok napsütésre számíthatunk, gomolyfelhőkkel. Zápor inkább északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő. A hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Gyenge marad a változó irányú szél. Miközben péntekre négy megyére (Baranya, Somogy, Vas, Zala) adtak ki első fokú riasztást zivatar miatt, vasárnap az egész országra első fokú riasztást rendeltek el zivatar, több helyen hőség miatt is. Az első fokú zivatarjelzésénél fontos tudni, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Nincs vége a jégesőveszélynek (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

Szombattól három napon át tartósan eléri vagy meghaladja a hőmérő higanyszála a 30 fokot, sok napsütés, igazi strandidő várható. Csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen, és ezekből sem alakul ki csapadék. A délnyugati szél néha megélénkül. 31-32°C köré melegszik a levegő – írja a köpönyeg.hu.

Hétfőn aztán nyugat felől gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, de inkább csak északon és nyugaton fordulhat elő frissítő zivatar, zápor.

A déli, délkeleti szél többfelé lesz erős, zivatarok környezetében viharos. 30-35 fokos, országos hőség valószínű. Hétfőre öt megyére kettes fokozatú riasztást adtak ki a hőség miatt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!