1 éve

Sátánista állatkínzónak nézték a kedves idős hölgyet, ezt találták az otthonában

A mezőhegyesi idős házaspár rengeteg macskának ad otthont, a helyiek szerint a színfalak mögött állatkínzás zajlik.

Az egyik zárt, macskás Facebook-csoportban kelt szárnyra a hír, hogy állatkínzás zajlik egy idős házaspár otthonában, ahol áldatlan körülmények között tartanak rengeteg macskát és egy kutyát. Bartókné Etelka egyik ismerősét arra kérte, írjon posztot az interneten, hogy macskáinak gyűjt pénzt vagy állateledelt. A posztra velős kommentek érkeztek: a 86 éves asszonyba tudta nélkül kezdtek beleállni ismeretlen emberek és rögtön csalót, állatkínzót, sőt, sátánistát kiáltottak. A történet híre eljutott Kálóczi Veronika, a Battonyai Állatmentők vezetőjéhez is, aki úgy döntött, személyesen keresi fel Etelkát, hogy a saját szemével győződhessen meg az állatok helyzetéről. Amikor belépett az ajtón, meglepődött.

Etelka évek óta a macskák szerelmese, sosem bántaná a cicákat (Fotó: Kálóczi Veronika)

Szag helyett tisztaság

Veronikát a házaspárnál kosz, és állatkínzás helyett helyett tiszta cicatálak és rend fogadta. „Itt van a menhelyünk a közelben, nem volt kérdés, hogy utánajárjak az igazságnak” – meséli Veronika. „Teljesen alaptalan volt a vád, hogy állatkínzás zajlik a házban! A cicák nagyon jó körülmények között vannak. Tisztaság volt, egy deka szagot nem éreztem. Szellemi állapota teljében neveli a 12 macskát, akiknek mindig van étel a tányérjukban.”

Etelkának 12 macskája és egy kutyája van (Fotó: Kálóczi Veronika)

Nem volt váratlan vendég

A Ripost az idős házaspárt is elérte. Etelka lapunknak elmondta, régóta nyújt menedéket a macskáknak. Fia sírjánál találta a legkedvesebb macskáját, Cirmost. A vörös macska és társai mind idősek már, és többségében hímek, ezért az a vád sem igaz, hogy szaporodnának. „A rosszindulatú ember sosem fogja tudni, mi zajlik itt. Mi nem bántottuk sosem a macskáinkat, inkább én ne egyek egy falatot sem, de a cicáim lakjanak jól minden nap!” – fogalmazott az idős nő. Etelkát és a férjét nemrég hasonló vádak érték, ezért nem lepi meg, hogy mit gondolnak róla az interneten. „Egy budapesti nő kínált nekem állateledelt nemrég, de megvádolt, hogy azért gyűjtök macskaeledelt, mert el akarom adni” - meséli felháborodva az idős asszony – „Hogy adnám el a cicáimtól az ennivalót! Inkább magamtól vonom meg, minthogy őket megcsonkítsam! Kevés nyugdíjból élünk, de állatkínzás szóba sem jöhet!”

Veronika (balra) örömmel látta, hogy Etelka gondos gazdi (Fotó: Kálóczi Veronika)

Igazi társállatok

„Nyugdíjkor mindig próbálom a legtöbb finomságot megvenni nekik. Ha nem elég az étel, akkor azt a levest eszik, amit mi. Ha nem lennének a cicák, ellepnének minket a patkányok” – meséli, hozzátéve: már több 70-nél is több patkányt vittek az ajtójuk elé a doromboló állatok.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!