1 éve

Brutális adomány: erre nem lesz gondja egy évig a szeretetszolgálat védenceinek

Két kamionnyi higiéniai papírtermékkel ajándékozott meg hatezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül.

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékekkel a MagyarMáltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait a Vajda-Papír.

A támogatás értéke több mint 15 millió Forint.

Az örömteli hírt ma délelőtt Békásmegyeren, a Magyar Máltai Szeretszolgálat egyik játszóterén tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Kozma Imre atya és Vajda Attila Fotó: Ripost

„Az ember a reményből él, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermekesély programjai keretében támogatott családok pedig megtestesítik azt. Nekünk fontos, hogy ezt az egymásra figyelést, az egymásért való küzdelmet elültessük a gyermekek szívében„ – mondta Kozma atya.

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején az adományokra még nagyobb szükség van, még nagyobb felelősség hárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatának több száz településén lévő intézményre és több ezer önkéntesre.

„Gondoskodunk az idősekről, a fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről, a hátrányos helyzetű gyermekekről, családokról” – tette hozzá Kozma atya.

Kozma Imre atya és Vajda Attila osztja a gyerekeknek a higiéniai papírcsomagokat Fotó: Ripost

A sajtótájékoztató kezdetén Kozma Imre atya azt is megemlítette, hogy az a békásmegyeri játszótér, ahol az eseményt tartották a korábbi főpolgármesterrel közös „szerzemény”.

Tarlós István főpolgármester úrral közös művünk ez a játszótér„ – fogalmazott Kozma atya. A Szeretetszolgálat játszóterein és játszóházaiban egyébként országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3 ezer gyerek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékokkal, fejlesztő foglalkozásokkal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 14 oktatási intézményt tart fenn, melyekben összesen 2300 gyerek tanul. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékkal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!