1 éve

Kiderült, kell-e sms-re várni, ha Pfizer-vakcinára akarunk időpontot

Továbbra is nyitva az időpontfoglaló!

Továbbra is nyitva az időpontfoglaló; jelenleg a Pfizer- mellett Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még AstraZeneca- és Szputnyik oltás is foglalható – közölte a koronavirus.gov.hu kedden. A kormányzati portálon kiemelték: minden érvényes regisztrációval rendelkező foglalhat oltásra időpontot, ehhez nem kell semmilyen külön sms-értesítésre várni. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak Pfizer-oltást foglalni.

Vakcinálás
Fotó: pixabay

Azt írták: még mindig bőven van szabadon foglalható időpont az egy hete meghirdetett Pfizer-oltásokból is. A kedden érkezett 334 620 adag Pfizer-szállítmány egy része második körös oltásokra kell, 175 ezer adag pedig első körös oltásokra fordítható, ennek egy részét a kórházi oltópontok hirdetik meg az időpontfoglalóban, másik részét a háziorvosok kapják meg.

Emlékeztettek: az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért javasolják, hogy aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon mielőbb időpontot.

Közölték, hogy AstraZeneca-vakcinából sem hirdetnek egy ideig első oltást, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz használják fel.

„A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen„ – hangsúlyozták, megjegyezve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm-vakcinát.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. A regisztráció státusza ellenőrizhető a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon. Aki még nem regisztrált, megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az online időpontfoglaló www.eeszt.gov.hu oldalon érhető el.

Kérik, hogy ha azokat a regisztráltakat, akik online már foglaltak időpontot, a háziorvosuk is hívja oltásra, jelezzék, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát – olvasható a kormányzati oldalon.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!