Létrehozva: 2021.03.05.

Magyar siker: díjat nyertünk a filmfesztiválon

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmjében, a Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotásban nyújtott alakításáért Kizlinger Lillának ítélte a zsűri a Legjobb Mellékszereplőnek járó Ezüst Medvét a 71. Berlini Filmfesztiválon.

A 71. Berlini Filmfesztiválon csupán két színész díjat ítéltek oda: a legjobb fő- és legjobb mellékszereplő díját. Ezek közül az egyiket vihette haza Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjének egyik mellékszerelője. „Felfoghatatlan, nagyon fura és lenyűgöző.” – így fogadta a hírt, hogy Ezüst Medvét nyert Kizlinger Lilla, aki Janisch Attila és Nagy Viktor osztályában tanulja a filmrendezést.

Kizlinger Lilla

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmje – az első részhez hasonlóan – hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. Hat kis történetet látunk és világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az azokban szereplő embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni. Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést.

„Nagyon gratulálunk Lillának, Bencének és persze az egész stábnak a heroikus, áldozat kész munkáért! Ki gondolta volna, hogy ez kis független film ilyen messzire jut?!” – nyilatkozta Mesterházy Ernő és Mécs Monika producerek. „Gratulálok Lillának! Szeretném megköszönni a közreműködő összes színészeknek a kitartó, és koncentrált munkát. Ha rajtam múlik vissza fogunk még térni a Rengetegbe!” – tette hozzá a film rendezője, Fliegauf Bence.

A filmet Fliegauf Bence írta és rendezte, s többek között olyan hivatásos színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Végh Zsolt, Balla Eszter, de mások mellett feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, a Dealer főszereplője, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is. A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült alkotás producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fancsikai Péter, Beke Tamás és Fliegauf Bence szerezte.

Fliegauf Bence első filmje, a Rengeteg 2003-ban a Berlini Filmfesztiválon elnyerte legjobb első film díját. Második alkotása, a Dealer 2004-ben szintén a Berlini Filmfesztiválról hazavihette a Berliner Zietung díját. Harmadik filmje, a Tejút 2007-ben megkapta a Locarnói Filmfesztivál fődíját, az Arany Leopárdot, a Csak a szél című alkotását – melynek producerei szintén Mesterházy Ernő és Mécs Monika voltak – pedig 2012-ben a Berlini Filmfesztiválon három fontos díjjal ismerték el: neki ítélték a Zsűri Nagydíját, az Amnesty International Film Díjat és a Peace Film Award-ot.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre nagyobb a pánik az európai fővárosokban az orosz-ukrán háború miatt

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Óriási dolog, hogy Levi is esélyt kapott" – versenyt fut az idővel az ötéves izomorvadásos kisfiú

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja