1 éve

Ellepte a kutyapiszok Terézvárost

Hétről hétre beszélnek róla, szinte minden kerület Facebook-csoportjában előkerül a téma, a megtisztulás azonban még messze van. A fővárosban túl sok a kutyaürülék, de van olyan kerület, amely biztosan vesztésre áll. Márpedig a kutya még mindig nem képes maga után takarítani.

„Csomagok” a gyűjtő mellett

Nagyon komoly problémát okoz a budapesti lakosok életében az igénytelen kutyások „piszka”, ami miatt most a VI. kerületiek egyik Facebook-csoportjában kezdődött komoly kommentháború.

Éppen Terézváros az, amely viccesen a következő mondattal ösztönzi a „végtermékek” összeszedését: „még egy terézvárosi kutya sem képes maga után takarítani”. Sajnos az állítás több, mint igaz. Azt ugyan nem tudni, mégis kinek lehet igaza, de egy biztos, Terézvárosban nem csak latyakos lehet az ember új cipője.

Az ott élőknél az verte ki a biztosítékot, hogy bár a Székely Bertalan utcában ott a kutyakaki-gyűjtő, mégsem abba kerültek a négylábúak „csomagjai”, hanem mellé. A véleménylavinát éppen a gusztustalan halomban heverő végtermékek látványa indította el. Sokak szerint az igénytelen kutyások hagyták a mellékterméket az úton, míg ezt persze rengeteg állattartó kikérte magának, mondván, ők mindig eltakarítanak kedvenceik után.

Adok-kapok a Facebookon

Az esettel kapcsolatban a hozzászólók nem fogták vissza magukat. „A kutyakakát és a szemetet nyilván nem Dunakesziről hordják ide, hanem sajnos azok a helyi lakók hagyják ott, akik ennyire igénytelenek környezetükre. Egyébként kutyakaka felszedő zacskót minden lakos ingyen kaphat, ha besétál a Rózsa utca 81-83-ba, vagy a polgármesteri hivatal épületébe!” – írta egy kommentelő. Egy másik hozzászóló hasonlóan vélekedett: „Ez egyedül a kutyatulajdonosok miatt van, ehhez semmi köze a polgármestereknek. Miért nem szeditek össze a szart??!! Akkor is, ha 8 után nem látja senki!” Persze vannak olyanok is, akik az önkormányzatnál látják a hibát „Az egész kerület egy hányinger lett lett alig másfél év alatt. Köszönjük szépen Soproni Tamás polgármester úrfi!”

Tettenérésre volna szükség

Tavaly nyáron éppen Terézváros volt az a kerület, ahol egyébként becslések szerint nagyjából 3 ezer kutya él, amelynek területén egy héten át fokozottan ellenőrizték a kutyatartókat. A rendészek azt vizsgálták, hogy a gazdik felszedték-e kedvenceik után a piszkot, van-e náluk póráz, illetve chip a kutyában. A szabálykövetők ajándékot kaptak, a hanyag gazdik viszont bírságra számíthattak. A Városüzemeltetési Főosztály alá tartozó Rendészeti Osztály azonban nincs könnyű helyzetben, a bírsághoz ugyanis tettenérésre van szükség, ez pedig lássuk be szinte lehetetlen. Pedig a bírság 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhetne, az összeg nagyságát pedig a rendész dönti el. A dolog azonban nem itt kezdődik, hanem ott, hogy a Kakitündér tényleg nem létezik: minden a gazdi a figyelmességén és rutinján. Mert kutyát sétáltatni napi rutin, amelyhez hozzátartozik az is, hogy nem csupán a póráz, adott estben szájkosár van velünk, hanem egy bármilyen nejlonzacskó is. Ez utóbbi a legtöbb kerületben ingyenesen hozzáférhető a kutyatartóknak. Bécsben az a gyakorlat, hogy a kutyapiszok-felszedő szetthez egy kis palack vizet is adnak, hogy legyen mivel leöblíteni az aszfaltról kedvencünk nyomait. A téma folyton a lábunk előtt hever, ám a megoldás nem olyan bonyolult mint gondolnánk.

A kutyasétáltatás etikettje: - Nem engedjük oda más kutyához a sajátunkat - Nem engedjük kutyánkat kutyátlan emberhez - Mindig a kutya mellett vagyunk, hogy baj esetén közbe tudjunk avatkozni - Bármi történik is, mindig a gazdi a hibás, nem a kutya - A gazda kutya kötelessége a kutyapiszok eltakarítása

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Majka kisebbik fia Törökországból kezdi meg az iskolát

origo.hu

Ijesztő részletek a debreceni szexuális támadásról

borsonline.hu

A fél országra másodfokú riasztást adtak ki: ekkor érkezik meg a vihar

mandiner.hu

Újabb robbanások a Krímben, orosz falvakat evakuálnak

ripost.hu

Ennél szexibbet nem látsz: Levetkőzött az Exatlon amazonja

mandiner.hu

Holtan találtak Washingtonban egy Putyin-kritikus orosz milliárdost

travelo.hu

Vulkanikus borok folynak Gyöngyöspatán poharakba és bográcsokba

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Rákóczi Feri

ripost.hu

"Köszönöm Istenem" - luxusautóval ünnepel Curtis

ripost.hu

Nyár végi finomság: így készül a cukkinis palacsinta

life.hu

Hüvelyfolyás gyulladás nélkül: erről ismerheted fel a bakteriális vaginózist

További cikkek

INSIDER

Húsz helyszínen több száz program vár mától három napon át

INSIDER

Ilyen eszközöket fognak használni a határvadászok!

INSIDER

9+1 tipp covid tünetek ellen - Népi gyógymódokat ajánl a magyar orvos

INSIDER

10 praktikus tipp: így spórolhatsz az árammal

INSIDER

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

INSIDER

Ilyen a felső tízezer egyik kedvenc tűzijátéknéző luxuslakása

INSIDER

Így született meg az idei Magyarország tortája - és az is kiderült, mitől huncut

INSIDER

Heves zivatarcellák, szélroham és jégeső csap le az országra