1 éve

„Élet-halál között lebegett hónapokon keresztül„ – rettegésben él az otthonában kirabolt Magdika néni

Saját otthonában támadták meg a téglási Magdika nénit, akit ütöttek, rúgtak, telefonzsinórral megkötöztek és halálosan megfenyegettek, csak hogy megszerezzék a pénzét. Bár a bűnösök rács mögé kerültek, az idős asszony azóta sem lelt békére.

Sosem lesz már olyan az élete, nem beszélve a szilveszterekről, mint amilyen korábban volt a Tégláson élő Magdika néninek. A 65 éves nagymamát két évvel ezelőtt, december 31-én érte brutális támadás az otthonában. Miután féktelen ugatásba kezdtek a kutyái, ki akarta engedni az ebeket, ám egy 13 éves magyar fiú és 27 éves olasz ismerőse otthonában rontott rá a vegyesboltot üzemeltető asszonyra. Belökték és berugdosták a házba, 5-6 métert rugdosták, össze-vissza verték, miközben Magdika néni segítségért kiáltozott. Az épületben talált telefonzsinórral az egyikük megkötözte, majd késsel életveszélyesen megfenyegette.

Fotó: Ripost olvasói fotó

A lelki sebek nem gyógyulnak

„Pénzt követeltek tőle, az egész házat felforgatták. Több százezer forintot vittek el. Ami ennél is rosszabb, a lelki teher, amit a két éve húzódó tárgyalás a családnak jelentett„ – mondta könnyeivel küszködve Sándor, Magdika néni fia. A férfi bármit megtenne, hogy édesanyja félelmén enyhítsen, ami a testi sérülésekkel ellentétben azóta sem múlik. „A támadás után három hónappal kiderült, hogy egy tíz centis vérrög alakult ki anyu fejében az agya és a koponyája között, amit azonnal el kellett távolítani. Élet-halál között lebegett hónapokon keresztül a támadás miatt, anélkül, hogy tudtunk volna róla” – sóhajtja Sándor.

Tavasszal szabadulhat az egyik támadó

A napokban megtartották a most 15 éves fiú és 29 éves olasz társa tárgyalását, melyen a vád emberölési kísérlet volt. Jogerős ítélet született: a fiú 3 és fél évet kapott, de mivel két éve előzetesben van, és a büntetés kétharmadánál már szabadulhat, így 4 hónapja van hátra. Az olasz férfi 9 és fél évet kapott, amiből két évet ő is előzetesben töltött.

„Elégedetlenek vagyunk az ítélettel, túl könnyen megússzák, arra hivatkozva, hogy milyen a családi hátterük. Ez magyarázat lehet arra, amit anyuval csináltak? Ráadásul ez már a sokadik bűncselekmény, több helyre is betörtek azelőtt, hogy anyura rátámadtak…„ – magyarázta Sándor mérgesen. „Értetlenül álltunk a bíróságon az ítélet előtt, anyu teljesen kikészült, pedig alapból sem önmaga a történtek óta.”

Börtönné vált az áldozat otthona

„Idegileg tönkrement, hónapokig nem tudott egyedül aludni, most be van rácsozva az ablaka, mozgásérzékelő van mindenhol, kamerák a szobában. Mintha egy börtönben lenne! Pedig mindenki tudja, ő a légynek sem ártott soha, mégis ezt kell átélnie, és a tettesek csak ennyit kapnak„ – mondta Sándor, majd így folytatta: „A történtek óta anyu a szilvesztert még nehezebben viseli, stresszel, fél. A mostani szilvesztert is ébren töltötte: egész éjjel nem aludt, végül hajnalban szenderült el, így nem is tudtuk utolérni. Hiába hívtuk, nem vette fel, már a legrosszabbra gondoltunk, de szerencsére nem történt baj, csak le volt némítva a telefonja, de ez az egész szörnyű támadás mind a mai napig az egész családot megviseli.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!